Δήμαρχος Καλαμαριάς: “Καταδικάζουμε οποιαδήποτε προσβολή, υποτίμηση προσωπικότητας και άσκηση βίας σε οποιονδήποτε”

Σε δημόσια συγγνώμη υποχρεώθηκε ο Γιάννης Ανδρεάδης μετά από επίπληξη του Δημάρχου Καλαμαριάς

Έπειτα από την πλήρη και εκτενή ενημέρωσή του σχετικά με το ζήτημα των σχολίων στο Facebook του Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Ανδρεάδη για το επίμαχο θέμα του Στάθη Παναγιωτόπουλου, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, λειτουργώντας πάντα θεσμικά και συλλογικά μέσω των οργάνων, συγκάλεσε εκτάκτως στη δημοτική του ομάδα να συνεδριάσει για το θέμα. Ο κ. Ανδρεάδης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ενώπιον όλων και μετά ακολούθησε διαλογική συζήτηση, όπου κατατέθηκαν όλες οι απόψεις.

Ο δημοτικός σύμβουλος εξηγώντας πως σε ιδιαίτερη ψυχολογική φόρτιση εξαιτίας παρόμοιων συμβάντων στο στενό οικογενειακό του περιβάλλον, σχολίασε με την αγωνία της προστασίας από την έκθεση γυναικών, οι οποίες με διάθεση εμπιστοσύνης και αγάπης στο σύντροφό τους επιτρέπουν να έχει στην κατοχή του στοιχεία τέτοια, που αργότερα λόγω της άρρωστης και εγκληματικής τους συμπεριφοράς τις μετατρέπουν σε θύματα και τις εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Ο Γιάννης Ανδρεάδης έθεσε στη διάθεση του δημάρχου Καλαμαριάς την παραίτησή του

Δήλωσε ειλικρινή μεταμέλεια για τις ατυχείς και αδόκιμες φράσεις και τη διάσταση του προφορικού με τον γραπτό λόγο, που ουδόλως εκφράζουν την πραγματική του άποψη, για παρόμοια συμβάντα με αυτό που και ο ίδιος βίωσε μέσω της γυναίκας- συγγενή του.

Συνέχισε λέγοντας ότι έχοντας πλήρη ευθύνη ότι το λάθος συνέβη και το αναγνωρίζει, ανεξαρτήτως των λόγων που τον οδήγησαν σε αυτή την ανεξέλεγκτη και παρορμητική συμπεριφορά, θέτει την παραίτησή του στη διάθεση του Δημάρχου.

Ο Δήμαρχος, άκουσε πολύ προσεκτικά όλα όσα ειπώθηκαν κι αφού έλαβε υπόψη του τις διαμαρτυρίες της ομάδας του αλλά και δημοτών για προσβλητικές συμπεριφορές σε γυναίκες- μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου από άτομα της αντιπολίτευσης και μάλιστα κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων πολλαπλές φορές, ζήτησε από τον κ. Ανδρεάδη, να αποσύρει τα σχόλια από το διαδίκτυο και να προβεί σε μια δημόσια δήλωση εξηγήσεων και συγγνώμης.

Να προβεί σε εξηγήσεις και δημόσια συγγνώμη ζήτησε από τον Ανδρέαδη ο Δαρδαμανέλης

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς επίσης πρόσθεσε τα εξής:

«Η παράταξη της Γενιάς Δημιουργίας είναι ίσως ο μοναδικός μεταξύ 2000 συνδυασμών, σε 334 Δήμους όπου οι γυναίκες αποτελούν το 50%.
Τη διοίκησή μας τιμούν γυναίκες στις θέσεις: της Γενικής Γραμματέως του Δήμου, των τριών αντιδημάρχων Κοινωνικής Πολιτικής, Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτισμού & Τουρισμού, της πρώτης Προέδρου του Δ.Σ και της Προέδρου της Δημοτικής μας επιχείρησης, δηλαδή γυναίκες σε ποσοστό 60% της διοίκησης.

Το ατυχές συμβάν με τον κύριο Ανδρεάδη μας οδηγεί στο να πρέπει να εξηγήσουμε τα αυτονόητα που για εμάς είναι βασικές αρχές και όχι θεωρητικές έννοιες και αντιπολιτευτικά πυροτεχνήματα, μιας και δεν θα μπούμε στη θέση αυτών που «κουνούν το δάχτυλο» μη έχοντας κάτι άλλο να δείξουν, μιας και εκλείπει από αυτούς ακόμη και μια προφορική συγγνώμη για τις προσβλητικές συμπεριφορές τους σε γυναίκες- μέλη του Συμβουλίου μας.

Η Γενιά Δημιουργίας, η Διοίκηση του δήμου και εγώ προσωπικά καταδικάζουμε οποιαδήποτε προσβολή, υποτίμηση προσωπικότητας και άσκηση βίας σε οποιοδήποτε πλάσμα σε αυτόν τον πλανήτη »

Ο Γιάννης Δαρδαμανέλης έκλεισε τη συνάντηση λέγοντας: «Τίποτα δεν μπορεί να σκιάσει και να ανακόψει την αποτελεσματική πορεία της διοίκησης μας και το όραμα για την Καλαμαριά, όπως και τις αξίες -αρχές των μελών και της παράταξής μας. Καλές γιορτές σε όλους με υγεία!»
Σχολιάστε