Δήμαρχος Γορτυνίας: Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας

Εκοιμήθη ο  Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως  Ιερεμίας. Την δυσάρεστη είδηση δημοσιοποίησε ο δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, τονίζοντας πως υπήρξε ένα σημαντικό κεφάλαιο για την περιοχή με σπουδαίο ποιμαντικό έργο.

Στην δήλωση του αναφέρει:

Με βαθιά οδύνη και αληθινό πόνο ψυχής πληροφορήθηκα την είδηση για την κοίμηση του Ποιμενάρχη μας, ενός πεφωτισμένου και σεμνού ιεράρχη, του Μακαριστού Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμίου.
Εμφορούμενος από γνήσιες αρχές και αξίες, τις οποίες υπηρέτησε με συνέπεια καθόλη τη διάρκεια της ζωής του, επιτέλεσε στο ακέραιο το ποιμαντικό του καθήκον καθιστώντας τον ένα λαμπρό σημείο αναφοράς για τον τόπο μας.
Ήδη από το 2006, οπότε και χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και εγώ υπηρετούσα ως Δήμαρχος του πρώην Δήμου Λαγκαδίων και παράλληλα με την ενασχόληση μου με την ψαλτική τέχνη, αναπτύχθηκαν, μεταξύ μας, ισχυροί δεσμοί φιλίας και σεβασμού.
Επρόκειτο για έναν άνθρωπο ιδιαίτερα βαθυστόχαστο, πολύπλευρα δραστήριο και αγαπητό στο ποίμνιό του με τον οποίο, πάντοτε, είχαμε αγαστή και στενή συνεργασία για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας.
Με τον πύρινο λόγο του και την αταλάντευτη προσήλωσή του στο αρχιερατικό του καθήκον θα κατέχει, πάντοτε, ιδιαίτερη θέση ως θρησκευτικός δάσκαλος στις καρδιές όλων εμάς που τον γνωρίσαμε και συμπορευτήκαμε μαζί του.
Αιωνία η μνήμη του.

Αύριο η εξόδιος ακολουθία. 

Ὁ Μητροπολίτης Γόρτυνος καί Μεγαλοπόλεως Ἰερεμίας ἐκοιμήθη χθές, τήν 14ην Δεκεμβρίου 2021 περί τίς 21:30, ἀπό ἀνακοπή καρδιᾶς. Ἡ κηδεία τοῦ μακαριστοῦ Μητροπολίτου θά γίνει τήν Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, ὥρα 14:00, στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό ἁγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως. Ἡ Ἱερά Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος ὅρισε ὡς τοποτηρητή τόν Μητροπολίτη Μονεμβασίας καί Σπάρτης κ.κ. Εὐστάθιο.

Ὁ Τοποτηρητής

† Ὁ Μονεμβασίας καί Σπάρτης ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
Σχολιάστε