Διαψεύδει την δημοτική αρχή Σερρών, ο Πρόεδρος Κινητικά Ανάπηρων, για τη διάβαση τυφλών

ENTONH ANΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΣΕΡΡΩΝ κ.ΧΟΥΒΑΡΔΑ ΠΟΥ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ «ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ» !

Εκεί που ενα συγνώμη λαθος θα έκλεινε ολη την υπόθεση γιατί τα λάθη είναι ανθρώπινα αν και στο συγκεκριμένο λάθος η δημοτική αρχή ειναι υποτροπή (και πέρυσι το ίδιο έγινε)με την ερεθιστική λόγω άκρατου
εγωισμού της δημοτικής αρχής του Αλέξανδρου Χρυσάφη δήλωση της προέδρου της ΚΕΔΗΣ κ. Χρυσάνθης Παλάζη (η οποία προφανώς προορίζεται για τον ρόλο της Ιφιγένειας) επιβεβαιώνει το «Ο έξυπνος παραδέχεται, ο πονηρός δικαιολογείται, ο βλάκας επιμένει»…με αποτέλεσμα ο (ΣΚΑΣΕ)Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Σερρών με ανακοίνωσή του προέδρου κ.Γιάννη Χουβαρδά να αποδομεί τις δικαιολογίες της κυρίας Παλάζη, ενώ την διαψεύδει ότι έδωσε την συναίνεσή του γιατι αφήνει να εννοηθεί η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ στην απάντησή της “ότι ο σύλλογος ενημερώθηκε” παραλείποντας να πει ότι ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ.

Μιά μέρα μετά την αποκάλυψη, έκλεισαν και σε άλλο σημείο την διάβαση τυφλών για το Αγιοβασιλιάτικο show

H Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ κυρία Χρυσάνθη Παλάζη δήλωνε χθες για τον αποκλεισμό της διέλευσης πεζών από το αριστερό τμήμα του πεζοδρόμου Κ.Καραμανλή, (ανεβαίνοντας προς Δημαρχείο) από την εγκατάσταση του
Καρουζέλ:
«Είχε ήδη προβλεφθεί και δρομολογηθεί ότι θα υπάρχει παράκαμψη στη διάβαση τυφλών από το δεξιό τμήμα της “Κωνσταντίνου Καραμανλή” η οποία και θα επιτρέπει τα άτομα με προβλήματα όρασης να κινούνται απρόσκοπτα!»

Σήμερα διαψεύστηκε η δημοτική αρχή του κ.Αλέξανδρου Χρυσάφη για την πρόβλεψη της παράκαμψης αφού βλέπετε στην φωτογραφία, παρουσία μάλιστα του Δημάρχου κ.Αλέξανδρου Χρυσάφη την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας των τυφλών και στην υποτιθέμενη <<παράκαμψη>> στην οποία στήθηκε το μπαλόνι εκκίνησης -τερματισμού και στην ίδια ευθεία ο πάγκος με τα μετάλλια για τους δρομείς.

Η δήλωση της κ.Παλάζη 

Τις τελευταίες ώρες δημιουργήθηκε, άδικα κατά την άποψή μας, θόρυβος για την εγκατάσταση του καρουζέλ στην Πλατεία Κρονίου. Για την σωστή ενημέρωση των συμπολιτών μας διευκρινίζουμε τα εξής:
Είχε ήδη προβλεφθεί και δρομολογηθεί ότι θα υπάρχει παράκαμψη στη διάβαση τυφλών από το δεξιό τμήμα της «Κωνσταντίνου Καραμανλή» η οποία και θα επιτρέπει τα άτομα με προβλήματα όρασης να κινούνται απρόσκοπτα!
Η παράκαμψη στο συγκεκριμένο σημείο θα είχε δρομολογηθεί σήμερα, αλλά δεν μας το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες. Είναι προγραμματισμένη να τοποθετηθεί αύριο Κυριακή καθόσον το έργο είναι σε εξέλιξη. Όταν ένα
έργο γίνεται και μέχρι να ολοκληρωθεί, φυσικά και θα υπάρχουν τέτοια θέματα. Στην Ερμού πχ που γίνεται ένα έργο υπάρχει αυτή τη στιγμή διάβαση τυφλών;
Το καρουζέλ θα λειτουργήσει την ερχόμενη εβδομάδα οπότε και όλα θα έχουν τακτοποιηθεί.
Επιπρόσθετα υπάρχει ολοκληρωμένη όδευση για τα άτομα με προβλήματα όρασης από την άλλη πλευρά του πεζοδρόμου, οπότε και γι αυτό το σύντομο διάστημα της ολοκλήρωσης του καρουζελ δεν θα υπάρξει πρόβλημα
προσβασιμότητας.
Ο σεβασμός μας στα άτομα που έχουν προβλήματα όρασης και κίνησης είναι δεδομένος και συνεχής!
Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται από τις εκατοντάδες παρεμβάσεις που έχει ήδη κάνει αυτή η Δημοτική Αρχή για να διευκολυνθεί η απρόσκοπτη πρόσβαση και διέλευση όλων των ατόμων που έχουν προβλήματα.
Για το συγκεκριμένη παρέμβαση ήδη ενημερώσαμε και τον σύλλογο των κινητικά αναπήρων.
Αυτές τις γιορτινές μέρες οι ψυχές όλων πρέπει να γεμίζουν από αγάπη και κατανόηση…
Οπότε ας μην αδικούν κάποιοι που σπεύουν να κατηγορήσουν πριν δουν ολοκληρωμένο ένα έργο, άνθρωπους που προσπαθούν και που λειτουργούν με μοναδικο γνώμονα το καλό των συμπολιτών μας.
Καλές και ευτυχισμένες γιορτές με υγεία για όλους μας!!

Ο Πρόεδρος των Αναπήρων κ. Γ. Χουβαρδάς αποδομεί την απάντηση του δήμου Σερρών

Με αφορμή την ανάρτηση της προέδρου της ΚΕΔΗΣ Χρυσάνθης Παλάζη-Τσοχατζίδη, εκ μέρους της δημοτικής αρχής, για την τοποθέτηση του Καρουζέλ στην Πλατεία Κρονίου πάνω στη διάβαση των τυφλών έχουμε να σχολιάσουμε ότι:

1. «Είχε ήδη προβλεφθεί και δρομολογηθεί ότι θα υπάρχει παράκαμψη στη διάβαση τυφλών από το δεξιό τμήμα της “Κωνσταντίνου Καραμανλή” η οποία και θα επιτρέπει τα άτομα με προβλήματα όρασης να κινούνται
απρόσκοπτα!»
Ο διάδρομος των τυφλών διασφαλίζει την αξιοπρεπή και ασφαλή διέλευση τους από το συγκεκριμένο σημείο της πόλης. Η σφράγιση της διέλευσης τους στερεί αυτό το δικαίωμα.

Γιατί ο τυφλός να υφίσταται διάκριση και να μην έχει το δικαίωμα να μετακινηθεί στο κέντρο όπως όλοι οι Σερραίοι; Γιατί πρέπει να υποστεί την ταπείνωση της παράκαμψης;

Γιατί πρέπει να αγχωθεί για την ασφάλεια του; Γιατί στην τελική να ταλαιπωρηθεί με τη διάνυση επιπλέον απόστασης;
Επίσης αυτή η τοποθέτηση δίνει άλλοθι στους οδηγούς που όντας παρκαρισμένοι μπροστά σε ράμπα λένε με ύφος στον ανάπηρο, «θα σε βοηθήσω εγώ να ανέβεις το σκαλοπάτι».
Όχι δε θέλουμε να εξαρτόμαστε από τον οίκτο ή στην καλύτερη περίπτωση την ανθρωπιά του οποιουδήποτε. Θέλουμε τα δικαιώματα μας, όπως η επιστήμη και η τεχνολογία μπορούν να τα ικανοποιήσουν το 2021.

2. «Όταν ένα έργο γίνεται και μέχρι να ολοκληρωθεί, φυσικά και θα υπάρχουν τέτοια θέματα. Στην Ερμού πχ που γίνεται ένα έργο υπάρχει αυτή τη στιγμή διάβαση τυφλών;»
Ο διάδρομος των τυφλών δε σφραγίστηκε στα πλαίσια κάποιων αναγκαίων για την πόλη έργων. Σφραγίστηκε στα πλαίσια επιλογής της δημοτικής αρχής να προτιμήσει να θίξει τους τυφλούς προς όφελος όσων κερδίζουν από την τοποθέτηση του Καρουζέλ σε αυτό το σημείο.

3. «Επιπρόσθετα υπάρχει ολοκληρωμένη όδευση για τα άτομα με προβλήματα όρασης από την άλλη πλευρά του πεζοδρόμου.»
Δηλαδή η περίπτωση ο τυφλός να θέλει να ψωνίσει ή να καθίσει σε κάποιο κατάστημα από τη συγκεκριμένη πλευρά του πεζόδρομου ούτε μας περνά από το μυαλό.

4. «Ο σεβασμός μας στα άτομα που έχουν προβλήματα όρασης και κίνησης είναι δεδομένος και συνεχής!»
Αντίστοιχη τοποθέτηση έγινε και στις 3 Δεκέμβρη. Ωστόσο στο διά ταύτα ο σχεδιασμός εν όψει γιορτών εμπεριέχει διάκριση εις βάρος των τυφλών

5. «Για τη συγκεκριμένη παρέμβαση ήδη ενημερώσαμε και τον σύλλογο των κινητικά αναπήρων.»
Μας ενημερώσατε και σας είπαμε ότι δε συμφωνούμε. Επίσης σας είπαμε ότι εμείς είμαστε κινητικά ανάπηροι και δε γνωρίζουμε τις ακριβείς ανάγκες των τυφλών.
ΥΓ. Το θέμα με τις παρεμβάσεις κακώς το επικαλείστε δημόσια, υπολείπονται μακράν των αναγκών που υπάρχουν.

Ρεπορτάζ Βασίλης Περδικίδης
Σχολιάστε