Αντωνακόπουλος: «Να φτάσει ο δρόμος Πάτρα-Πύργος μέχρι την είσοδο της πόλης»

Συμμετοχή του δημάρχου Πύργου στη διαβούλευση της  Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων

Σαφείς παρατηρήσεις και προτάσεις ώστε ο δρόμος Πάτρα-Πύργος να φτάσει τουλάχιστον μέχρι την είσοδο της πόλης και όχι να σταματήσει στα Χανάκια (4 ακόμα χιλιόμετρα έως στον Πύργο), ζήτησε μεταξύ άλλων  και με έγγραφό του ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος από την Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.

Η Επιτροπή συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης για να συζητηθεί και να κατατεθούν προτάσεις για τη “Σύμβαση οδικού δικτύου Πάτρα-Πύργος”, το οποίο υπάγεται σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Στην διαβούλευση που κλήθηκε και ο κ. Αντωνακόπουλος να συμμετάσχει, κάτι που έκανε και κατέθεσε τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις του σχετικά με το πλάνο κατασκευής του δρόμου Πάτρα-Πύργος.

Ο δήμαρχος Πύργου, συγκεκριμένα αναφέρει: «Διαπιστώνουμε, ότι αρχικά θα κατασκευαστεί ένα μέρος του όλου έργου, όχι από την Πάτρα, αλλά από την Κάτω Αχαϊα μέχρι τα Χανάκια. 

Αυτό είναι μια πρόκληση για μας να προτείνουμε τουλάχιστον ότι σίγουρα πρέπει να αυξηθεί ελαφρά ο προϋπολογισμός ώστε ο δρόμος να φτάσει μέχρι την είσοδο του Πύργου. Δηλαδή επιπλέον μόνο 4 χιλιόμετρα. Δεν αποτελεί καθόλου ιδιαίτερη δαπάνη να φτάσει ο δρόμος μέχρι τον Πύργο, ενώ δίνεται η δυνατότητα να κατασκευαστεί η είσοδος της πόλης από την πλευρά της οδού Πατρών. Και βεβαίως πρέπει να προετοιμαστεί, με την κτηματογράφηση της περιοχής το οδικό τμήμα Πύργος-Αρχαία Ολυμπία. Όραμά μας παραμένει το Πάτρα-Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα». 

Για τις παρατηρήσεις και προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Αντωνακόπουλος ενημέρωσε με έγγραφό του κι όλους τους βουλευτές της Ηλείας, τον πρόεδρο  της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ  Μιχάλη Κατρίνη, καθώς και τον πρώην βουλευτή ΚΙΝΑΛ Ηλείας Γιάννη Κουτσούκο. 

 
Σχολιάστε