OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες

Το 4ο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών εγκαινίασαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας

Το 4ο Νηπιαγωγείο του Δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, στα Νέα Μουδανιά, εγκαινίασαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Καρράς, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου.

Το νέο νηπιαγωγείο είναι ολοήμερο, δυναμικότητας 50 μαθητών και χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας«πρόκειται για ένα νέο, σύγχρονο κτίριο, που θα εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες του ιδιαίτερα πυκνοδομημένου κέντρου των Νέων Μουδανιών. Κάθε νέο σχολείο που ανοίγει είναι ένας λόγος να είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι. Γιατί όλα τα παιδιά αξίζουν την πλήρη και ισότιμη πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά, με κορυφαίο, αυτό της Παιδείας. Αυτή είναι και η προτεραιότητά μας. Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό την κατασκευή νέων σχολείων, αλλά και τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων σχολικών μονάδων. Ήδη, ολοκληρώσαμε παρεμβάσεις σε 52 σχολικά συγκροτήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που απευθύνονται σε περισσότερους από 15.000 μαθητές.

Εξοπλίσαμε 351 τμήματα ένταξης και ειδικά σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Κατασκευάζουμε 18 νέα σχολεία. Και μαζί με το Υπουργείο Υποδομών ξεκινάμε το ΣΔΙΤ για 35 νέα σύγχρονα σχολεία. Αυτό που για μένα έχει ιδιαίτερη σημασία, ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είναι ότι συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα στους γονείς και την οικογένεια, εξασφαλίζοντας σταθερά από το 2015 μέχρι και σήμερα, χιλιάδες θέσεις σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, καθώς και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία, ώστε να μπορούν οι γονείς να εργάζονται απρόσκοπτα και τα παιδιά να βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον».

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε επίσης ότι «παραδίδοντας ακόμα ένα σχολείο, το 4ο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών, αποδείξαμε γι’ ακόμα μία φορά ότι με σχέδιο, μεθοδική δουλειά και στενή συνεργασία μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί, μπορούμε να φέρνουμε απτές λύσεις, να παράγουμε ουσιαστικά αποτελέσματα για τον τόπο μας. Αυτή άλλωστε, είναι η διαρκής προτεραιότητά μας, σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: Σχεδιάζουμε ολοκληρωμένα, τρέχουμε τις διαδικασίες, αξιοποιούμε τους ευρωπαϊκούς πόρους, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο ευρώ, αναβαθμίζουμε τις υποδομές σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, όπως και εδώ, στα Νέα Μουδανιά, χωρίς να χάνουμε ούτε μία ημέρα. Ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο Νέας Προποντίδας, Εμμανουήλ Καρά, με τον οποίο έχουμε εξαιρετική και ιδιαίτερα στενή συνεργασία σε όλα τα θέματα, σε όλα τα ζητήματα της περιοχής. Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις να χτίζουμε μία σύγχρονη και ανθρώπινη Περιφέρεια, τη Μακεδονία του 2030».

Ο κ. Καρράς δήλωσε ότι «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμπαραστέκεται στις ανάγκες μας και στην υλοποίηση αναγκαίων έργων για τον τόπο μας, αξιοποιώντας προγράμματα και πόρους, τόσο εθνικούς, όσο και ευρωπαϊκούς. Γι’ αυτό ευχαριστώ τον Απόστολο Τζιτζικώστα για όλα αυτά που κάνει για εμάς και για την άριστη συνεργασία που έχουμε αποκαταστήσει. Δεν είναι μόνο το σχολείο, που εγκαινιάζουμε σήμερα, αλλά μια σειρά έργων, που συνιστούν μια συνολική κοινή προσπάθεια Περιφέρειας και Δήμου για τον τόπο και τους συμπολίτες μας. Τα καλά λόγια δεν είναι ευγένειας, αλλά αποτέλεσμα δουλειάς».

Ο κ. Γιώργος επισήμανε: «το νέο σχολείο δίνει λύση στο πρόβλημα της σχολικής στέγης στην περιοχή των Νέων Μουδανιών, εξυπηρετώντας τις ανάγκες δεκάδων οικογενειών. Είναι ένα σύγχρονο νηπιαγωγείο, με περιβάλλοντα χώρο αντάξιο των σύγχρονων απαιτήσεων εκπαίδευσης. Πρόκειται για έναν πολυδύναμο χώρο, που εξυπηρετεί μια πυκνοδομημένη περιοχή, σε συνδυασμό με την κατανομή των υφιστάμενων νηπιαγωγείων, και διαθέτει όλες τις αναγκαίες εξυπηρετήσεις τόσο για τους νηπιαγωγούς, όσο και για τα παιδιά».

Σχετικά Άρθρα

Κλειστά σχολεία σε ορεινές περιοχές του Δήμου Άργους Μυκηνών

otavoice

Ο Δήμος Ωρωπού προετοιμάζεται για το δεύτερο και πιο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας

otavoice

Κλειστά αύριο τα σχολεία του Δήμου Καλαβρύτων

otavoice

Κλειστές αύριο οι Λαϊκές Αγορές σε όλους τους Δήμους της Αττικής

otavoice

Κλειστά σχολεία την Δεύτερα (6/2) στον δήμο Μυτιλήνης

otavoice

Δήμος Αθηναίων: Διπλή φωτογραφική έκθεση για τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

otavoice