Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για τα μπάζα στα Ιαματικά Λουτρά Θέρμης – Μηνυτήρια αναφορά του Κ. Ζέρβα

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφορικά με παράνομες ρίψεις μπάζων στα Ιαματικά Λουτρά Θέρμης που ανήκουν κατά κυριότητα στον κεντρικό Δήμο. Αφορμή για την μηνυτήρια αναφορά αποτέλεσε δημοσίευμα σε τοπική ιστοσελίδα που συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό.

Στην αναφορά του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο κ. Ζέρβας, επισημαίνει ότι «κατά καιρούς, ως υπόχρεοι φορείς για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων, διαπιστώνουμε την από αγνώστους απόρριψη αδρανών οικοδομικών και και άλλων υλικών στην συγκεκριμένη έκταση, χωρίς την έγκριση και άδειά μας».

Τονίζει δε ότι τελείται «ρύπανση του περιβάλλοντος με ανθυγιεινές καταστάσεις που δημιουργούν αρνητικές επιπτώσεις στην οικολογική ισορροπία, στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και στη δημόσια υγεία».

Σε αυτές τις συνθήκες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να διενεργήσει η αστυνομία επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί το αδίκημα της υποβάθμισης περιβάλλοντος.

 
Σχολιάστε