OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συνάντηση Κουτσούμπα- Πελετίδη στην Πάτρα – “Πρέπει να γίνουν προσλήψεις μονίμου προσωπικού”

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφτηκε σήμερα 24 Νοεμβρίου στη Πάτρα και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, για να συζητήσουν τα προβλήματα των δήμων.

«Θα συνεχίσουμε παντού τον αγώνα, απέναντι στην κυβέρνηση, στα υπουργεία, καθώς και μέσα στη Βουλή, μαζί με τα άλλα πολιτικά κόμματα, αλλά και έξω από αυτή, στους δρόμους του αγώνα, γιατί πραγματικά χρειάζεται να επιλυθούν καίρια ζητήματα που οι δήμοι τα θέλουν και τα ζητούν. Όμως, είναι ζήτημα της κεντρικής εξουσίας, η οποία πρέπει να αποφασίσει ποιων συμφέροντα θέλει να υπηρετεί», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας από δημαρχείο της Πάτρας.

«Εμείς θα είμαστε στο πλευρό του λαού της Πάτρας, στο πλευρό της δημοτικής Αρχής και του δημάρχου και θα αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις», πρόσθεσε.

Αναφέροντας στον Δήμο Πατρέων, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «αποτελεί πρότυπο δράσης, αγωνιστικότητας, υπεράσπισης και διεκδίκησης των συμφερόντων της πόλης και του λαού, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει συνολικά η τοπική αυτοδιοίκηση σε όλη την Ελλάδα, εξαιτίας των πολιτικών που έρχονται σαν συνέχεια όλων αυτών των αλλεπάλληλων μεταρρυθμίσεων και αναδιαρθρώσεων που έγιναν στον τομέα αυτό».

Μεταξύ άλλων είπε ότι «οι κυβερνήσεις έχουν δώσει αλλεπάλληλα στους δήμους πάνω από 200 αρμοδιότητες και καθήκοντα, χωρίς όμως την απαραίτητη χρηματοδότηση και ως εκ τούτου μιλάμε ουσιαστικά για υποχρηματοδότηση». «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη μπορεί ο δήμος να λειτουργήσει ουσιαστικά και να υπηρετήσει τα συμφέροντα για τα οποία τον έχει εκλέξει ο λαός της Πάτρας, όπως βέβαια το ίδιο συμβαίνει και σε άλλους δήμους», συμπλήρωσε.

Όπως εξομολογείται και ο ίδιος , «αυτή η υποχρηματοδότηση οδηγεί σε έλλειψη προσωπικού για να γίνουν έργα και να λειτουργούν σωστά οι υπηρεσίες του δήμου, έτσι ώστε να εξυπηρετείται ο λαός»

 Πρέπει να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Κατά τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η λύση «πρέπει να είναι οι μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις και οι προσλήψεις να γίνονται με ευθύνη του κράτους και της κυβέρνησης, για αυτό πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, είπε ότι «ενημερώσαμε τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος μας, όπως η ανάγκη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καθώς και η πλήρης χρηματοδότηση από το κράτος για την κάλυψη των αναγκών του δήμου και την ικανοποίηση των οξυμένων λαϊκών αναγκών».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πάτρα, ο κ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου, ενώ αργότερα θα συναντηθεί με την επιτροπή πυρόπληκτων και το ΔΣ της Κοινότητας Σουλίου.

Στις 18:30 ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ θα μιλήσει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γήπεδο «Δημήτρης Τόφαλος».

Σχετικά Άρθρα

Δ.Μεσσήνης: Αποκαλυπτήρια προσωπογραφίας του Παπαφλέσσα στη Δραΐνα

otavoice

Εβδομάδα με πλήθος εκδηλώσεων από τον Δήμο Τρικκαίων

otavoice

Εγκρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο οι αναπλάσεις σε Τούφα και Κάτω Χαλάνδρι

otavoice

Δ.Πύργου: Ρεκόρ συμμετοχών στο «3ο RUN 2024

otavoice

Π.Δ.Ε: Στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτoνία των Ποντίων ο Φ. Ζαΐμης

otavoice

Στ. Αναγνωστόπουλος: “Να κερδίσουμε το στοίχημα της καθημερινότητας”

otavoice