Συνάντηση Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης με τον αν. ΥΠΕΣ

Με τον αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανό Πέτσα συναντήθηκε, τη Δευτέρα (22/11) ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας, παρουσία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βρούτση.  

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ενώ υψηλά στην ατζέντα τέθηκε το μείζον ζήτημα της λειψυδρίας και ειδικότερα η προμήθεια μιας μονάδας αφαλάτωσης 340 m3/ημέρα, προκειμένου να δώσει λύση στο οξύ πρόβλημα υδροδότησης που ταλαιπωρεί τους κατοίκους και επισκέπτες της Σύρου, ιδιαίτερα του καλοκαιρινούς μήνες. 

Ο κ. Πέτσας, ανταποκρινόμενος θετικά στο αίτημα του Δημάρχου, δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα ανακοινώσει το ύψος του ποσού της επιχορήγησης του Υπουργείου Εσωτερικών προς τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, το οποίο θα διατεθεί για την αγορά της συγκεκριμένης μονάδας αφαλάτωσης.    

Ο κ. Λειβαδάρας, φανερά ικανοποιημένος από την άκρως θετική έκβαση της συζήτησης, επεσήμανε ότι η προμήθεια της μονάδας αφαλάτωσης 340 m3/ημέρα, σε συνδυασμό με την ήδη δρομολογημένη αγορά μιας δεύτερης μονάδας 600 m3/ημέρα, πρόκειται να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα υδροδότησης του νησιού, το οποίο τους καλοκαιρινούς μήνες οξύνεται σε βαθμό μη ανταπόκρισης στις βασικές ανάγκες. 
Σχολιάστε