Σε διημερίδα για τον Ορεινό Τουρισμό ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων

Διπλή εκπροσώπηση είχε ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων στη διημερίδα με θέμα «Ο Ορεινός Τουρισμός στη Νότια Πίνδο, στη μετά – Covid Εποχή», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, έδρα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

Οργανωτές της διημερίδας ήταν ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, το διαδημοτικό Δίκτυο ΠΙΝΔΟΣ, η ΚΕΔΕ και η Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στόχος της είναι να αναδειχθούν οι προοπτικές της Νότιας Πίνδου, ως ένας από τους δημοφιλείς ορεινούς τουριστικούς προορισμούς. Ταυτόχρονα να αναδειχθούν οι πολιτικές για τη δημιουργία υποδομών που θα υπηρετήσουν τον στόχο της ανάπτυξης του Ορεινού Τουρισμού.

Το παρών στη διημερίδα έδωσαν ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, ο οποίος συντόνισε τη θεματική ενότητα «Καλές Πρακτικές Τουριστικής Ανάπτυξης στην περιοχή του Δικτύου ΠΙΝΔΟΣ», και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων Βαγγέλης Γιωτόπουλος, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα «Η Τουριστική Ανάπτυξη στα Βόρεια Τζουμέρκα – Η συμβολή του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων».

«Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι παρατηρείται μια δυναμική επανεκκίνηση του τουρισμού, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, και αναμένεται να κορυφωθεί στη μετά – Covid Εποχή. Στόχος μας είναι να συμμετέχουμε σε κάθε προσπάθεια που θα προβάλλει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και επιζητούμε συνεργασίες με τους όμορους δήμους και τους επαγγελματίες του τουρισμού για την ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού. Με αυτό το σκεπτικό συμμετέχουμε ενεργά στη διημερίδα», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές.

 
Σχολιάστε