Πρωτοβουλία πρόληψης για την αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη από τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου με το Κέντρο Κοινότητας και σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.) Μεσολογγίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα  Διαβήτη (14 Νοεμβρίου) προχωρά σε μια πρωτοβουλία πρόληψης, για την αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη, προσφέροντας δωρεάν μέτρηση σακχάρου με ταινία και ενημερωτικό έντυπο υλικό, σε πολίτες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Οινιαδών. 

Στις 17/11/2021 Εθελοντές Υγείας του Ε.Ε.Σ. και το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου, στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους, εξετάζοντας 67 πολίτες από τους οποίους αξίζει να σημειωθεί ότι 18 άτομα είχαν υψηλή τιμή σακχάρου στο αίμα και παραπέμφθηκαν για περαιτέρω έλεγχο.

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια απειλή για όλο τον δυτικό κόσμο και την Ελλάδα. Η νοσηρότητα αυξάνεται συνεχώς, προσβάλλοντας περίπου το 10% του ελληνικού πληθυσμού, με το 1 στα 4 άτομα να μη γνωρίζει ότι νοσεί. Παράγοντες κινδύνου θεωρούνται το υπερβολικό βάρος, η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, το οικογενειακό ιστορικό, η υψηλή αρτηριακή πίεση, η χαμηλή καλή χοληστερόλη (HDL), η υψηλή τιμή τριγλυκεριδίων κ.α. 

Ο Δήμος Ι.Π Μεσολογγίου με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης θα συνεχίσει αντίστοιχες δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης και στις δημοτικές ενότητες του Αιτωλικού και Οινιαδών, για την ανάδειξη της σημασίας της προληπτικής ιατρικής, για μια καλύτερη υγεία, σε συνεργασία με οργανώσεις και συλλόγους.

 

 
Σχολιάστε