«Προσβασιμότητα στο Διαβήτη» – Ημερίδα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Συνδιοργανωτής ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «Ζωή Γλυκιά»

Η 14η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, και φέτος είναι αφιερωμένη στην Πρόσβαση στην φροντίδα του διαβήτη.

Στα πλαίσια αυτά ο  Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνουν υβριδική ημερίδα ( δια ζώσης παρουσία και διαδικτυακή ) με θέμα : «Προσβασιμότητα στο Διαβήτη». 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 17:30 στην Αγορά Αργύρη, στην Πάτρα. 

Σκοπός της ημερίδας είναι να ενημερώσει το κοινό για την πρόσβαση στο διαβήτη, τα δικαιώματα, τις παροχές και τις νέες τεχνολογίες. 

Για τη δια ζώσης παρακολούθηση της ημερίδας είναι απαραίτητο το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Η ημερίδα θα μεταδοθεί και μέσω του συνδέσμου: https://youtu.be/ogtJE5g8gEs

«Στην εποχή της πανδημίας και της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων covid-19 η έγκαιρη διάγνωση της νόσου, η βελτίωση παροχών και η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των διαβητολογικών κέντρων, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για τη σωστή διαχείριση της νόσου και την αποτροπή σειράς επιπλοκών που συνοδεύουν τον διαβήτη. Η Παγκόσμια ημέρα για τον διαβήτη έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου, την  πληροφόρηση καθώς και στην κινητοποίηση όλων μας για προληπτικές εξετάσεις. Ο διαβήτης μας αφορά όλους , γι΄ αυτό και η σωστή ενημέρωση προστατεύει», σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και υπεύθυνος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος

 
Σχολιάστε