Προληπτικές ιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμοί στον Δήμο Δελφών

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Υγεία για Όλους», στο Δήμο Δελφών, πραγματοποιήθηκε Ιατρική παρέμβαση προληπτικών εξετάσεων, καθώς επίσης και Εμβολιασμός παιδιών Ρομά.

Η δράση έλαβε χώρα με τη συμμετοχή της 5ης Υ.Π.Ε., του Ιατρικού Κέντρου Π. Φαλήρου, της Παιδιατρικής κλινικής «ΜΗΤΕΡΑ», της Καρδιολογικής κλινικής του Π.Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο», του Γ. Ν. Αθηνών «Ελπίς», του Γ.Ν. Άμφισσας και του Κέντρου Υγείας Ιτέας.

Πιο συγκεκριμένα και βάσει των στοιχείων στο Κ. Υ. Ιτέας διενεργήθηκαν:

  • Καρδιολογικός έλεγχος, με τη χρήση φορητού καρδιογράφου-υπερηχογράφου, σε 16 ενήλικες και παιδιά
  • Ενδοκρινολογικός έλεγχος, με τη χρήση φορητού υπερηχογράφου, σε 15 ενήλικες και παιδιά
  • Πλήρης Ωτορινολαρυγγολογική εξέταση, με τη χρήση ακουογράφου, σε 12 ενήλικες

Επίσης, στη Δ.Ε. Άμφισσας διενεργήθηκε:

  • Παιδιατρική κλινική εξέταση και εμβολιασμός σε 30 παιδιά Ρομά

Στη δράση συμμετείχαν οι εθελοντές Δ. Νταβίλης Ωτορινολαρυγγολόγος (Δ/ντής Γ.Ν. Αθηνών «Ελπίς»), Όλγα Δεβετζάκη Ενδοκρινολόγος (Ιατρικό Κέντρο Π. Φαλήρου), Γ. Τρανταλής Καρδιολόγος (Π.Γ.Ν.Αθηνών «Ιπποκράτειο»), Ε. Βασιλείου Παιδίατρος («ΜΗΤΕΡΑ»), Φ. Γκάμαρη Νοσηλεύτρια (Γ.Ν. Αθηνών «Ελπίς») και Γ. Μιχοπούλου Νοσηλεύτρια (Π.Γ.Ν. Αθηνών «Ιπποκράτειο»).

Η Αντιδήμαρχος Δελφών, του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας, κ. Χρυσάφω Σεγκούνη, σε δήλωσή της σημείωσε: «Έχοντας γνώση των συνθηκών και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποί μας, επιτελούμε το χρέος μας στηρίζοντας δράσεις που απευθύνονται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Με τη βοήθεια πολύτιμων συμμάχων και με τη διακριτικότητα που απαιτείται, σεβόμενοι την ιδιωτικότητα των συμπολιτών μας, βάζουμε το δικό μας λιθαράκι ώστε όλοι να είναι ίσοι στην παροχή των απαραίτητων υπηρεσιών».
Σχολιάστε