Πρόγραμμα ανακύκλωσης ECO από τον Δήμο Πειραιά και την ΚΑΕ Ολυμπιακός

Κόκκινους κάδους ανακύκλωσης τοποθέτησε ο Δήμος Πειραιά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σε συνεργασία με την ΚΑΕ Ολυμπιακός στο πλαίσιο του προγράμματος ECO, με στόχο την προώθηση της ανακύκλωσης στην πόλη και τη σταδιακή ενεργοποίηση των φιλάθλων σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι φίλαθλοι και οι επισκέπτες του ΣΕΦ, μπορούν να απορρίπτουν στους κάδους χάρτινα ή πλαστικά ανακυκλώσιμα ποτήρια μόνο από καθαρό χαρτί ή πλαστικό.

Σημειώνεται πως ο Δήμος Πειραιά αναλαμβάνει το έργο της αποκομιδής ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ειδικά οχήματα συλλογής μεταφέρουν το περιεχόμενο των κάδων στα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (Κ.Δ.Α.Υ.), τα οποία λειτουργούν αποκλειστικά γι αυτόν τον σκοπό διαχωρίζοντας τα υλικά.

Οι κάδοι ανακύκλωσης βρίσκονται:

Στους εσωτερικούς χώρους: Θύρες 2 και 3 πίσω από τα τμήματα 203, 205 και 210, μπροστά στην είσοδο της θύρας 7, στην είσοδο της θύρας 8 και πριν την είσοδο στα VIP τμήματα.

Στους εξωτερικούς χώρους: Θύρες 1,2,3,4,7,8, VIP, στα εκδοτήρια και στο κεντρικό πάρκινγκ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Ως Δημοτική Αρχή υλοποιούμε τα τελευταία χρόνια μια σειρά δράσεων για την προώθηση της ανακύκλωσης στην πόλη μας, προκειμένου να γίνει τρόπος ζωής και μέρος της καθημερινότητας των Πειραιωτών. Τα αποτελέσματα είναι θετικά, καθώς έχουμε επιτύχει να διπλασιάσουμε το ποσοστό ανακύκλωσης στον Πειραιά. Στην προσπάθεια αυτή ζητούμε στρατηγικούς εταίρους και σημαντικούς φορείς της πόλης με τους οποίους μπορούμε να συμπράξουμε, ώστε να προωθήσουμε δράσεις ανακύκλωσης. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη συνεργασία με την Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός, καθώς τοποθετήθηκαν κάδοι στην περίμετρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, αλλά και εσωτερικά στις θύρες, δίνοντας ένα κίνητρο στους φιλάθλους να ανακυκλώνουν. Πιστεύω ότι για να επιτύχουμε στον τομέα της ανακύκλωσης απαιτείται «συμμαχία» Δημοτικής Αρχής, δημοτών, πολιτών και μεγάλων φορέων της πόλης και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΚΑΕ Ολυμπιακός για την εξαιρετική συνεργασία».

 
Σχολιάστε