ΠΝΑ: Εντατική αστυνόμευση για να σταματήσει η κλοπή καλωδίων ηλεκτροφωτισμού, ζήτησε ο Χ. Ευστρατίου από τον Αστυνομικό Δ/ντή

Τη δραστική παρέμβαση της Αστυνομίας, μετά τα συνεχή κρούσματα κλοπής καλωδίων ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο της Ρόδου, ζήτησε ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Ευστρατίου από τον Αστυνομικό Διευθυντή Δωδεκανήσου, Μιχάλη Καληωράκη, τον οποίο επισκέφθηκε.

Σε έλεγχο λειτουργίας του φωτισμού στο δίκτυο της εθνικής οδού Ρόδου Λίνδου, έργο το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, διαπιστώθηκε η μη λειτουργία του σε συγκεκριμένα τμήματα αυτού, λόγω κλοπής των καλωδίων ηλεκτροφωτισμού. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι έχουν αφαιρεθεί τα καλώδια στα παρακάτω σημεία:

1. Ε.Ο Ρόδου Λίνδου, στο ύψος του δρόμου προς παραλία Τσαμπίκα (100μ. καλώδια)
2. Ε.Ο. Ρόδου Λίνδου, από Αρχάγγελο (μετά το μοναστήρι Αγ. Θεοδώρων) προς Χαράκι (2.200μ)
3. Ε.Ο. Ρόδου Λίνδου, στον κυκλικό κόμβο Μασσάρων (1.500 μ.)
4. Επαρχ. Οδός Χαράκι – Μαλώνα από τον κόμβο Χαράκι προς Μαλώνα (1200 μ.)
5. Ε.Ο. Ρόδου Λίνδου από Αρχάγγελο προς Χαράκι (600 μ.)
6. Ε.Ο. Ρόδου Λίνδου από γέφυρα Γαδουρά προς Κάλαθο (660 μ.)

Συνολικά υπολογίζεται ότι έχουν αφαιρεθεί περίπου 6.260 μ καλωδίου. Για τις ανωτέρω κλοπές έχουν κατατεθεί καταγγελίες στα αρμόδια Α.Τ. Αρχαγγέλου και Γενναδίου από τον εργολάβο του έργου. Οι συνεχιζόμενες κλοπές έχουν ως αποτέλεσμα – εκτός της αύξησης του προϋπολογισμού του έργου, λόγω του κόστους αποκατάστασης της ζημιάς – την καθυστέρηση ολοκλήρωσης και παραλαβής του από την Περιφέρεια.

 
Σχολιάστε