Περιφέρεια Θεσσαλίας: Στο «Αντώνης Τρίτσης» με 7,7 εκ. ευρώ το Ποδηλατοδρόμιο στο Βόλο

Αγοραστός: Αναβαθμίζουμε τον αθλητισμό με ένα μοναδικό έργο

Την ένταξη του έργου «Κατασκευή ανοιχτού Ποδηλατοδρομίου στο Βόλο»  στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με  συνολικό προϋπολογισμό 7,7 εκατομμύρια ευρώ ανακοίνωσαν ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. 

«Αναβαθμίζουμε τον αθλητισμό με ένα έργο μοναδικό σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα» τόνισε ο Περιφερειάρχης  Θεσσαλίας ο οποίος μετέχει στην Επιτροπή Αξιολόγησης του Προγράμματος Τρίτσης.  

«Τα καλύτερα έρχονται»  δήλωσε από την πλευρά του ο Αναπληρωτής  Υπουργός Εσωτερικών,  τονίζοντας το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση που οδηγεί σε μια σειρά σημαντικών έργων που εντάσσονται το επόμενο διάστημα στο Αντώνης Τρίτης και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών στη Θεσσαλία.  

Το Ποδηλατοδρόμιο πρόκειται να κατασκευαστεί με τη μέθοδο  της μελέτης – κατασκευής  και  χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 24 μήνες,  σε οικόπεδο 40 στρεμμάτων απέναντι από το Πανθεσσαλικό Στάδιο στη Ν. Ιωνία,  που παραχώρησε  στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Δήμος Βόλου. 

«Με χαρά υποδεχόμαστε στο Βόλο τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, μαζί με την υφυπουργό Ζέττα Μακρή και τους βουλευτές μας.   Είναι μια  ξεχωριστή,  μοναδική μέρα για το Βόλο, τη Μαγνησία, τη Θεσσαλία και όλη την Ελλάδα. Αλλάζουμε τα δεδομένα  και δίνουμε προστιθέμενη αξία στον αθλητισμό και την ποδηλασία, με ένα έργο μοναδικό, που όμοιό του δεν υπάρχει άλλο σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα:  Το  Ποδηλατοδρόμιο στο Βόλο, ένα έργο προϋπολογισμού 7,7 εκατομμυρίων ευρώ που εντάξαμε στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Ολοκληρώνουμε στη Νέα Ιωνία  έναν πνεύμονα αθλητισμού, που έρχεται να συμπληρώσει τις υπάρχουσες αθλητικές υποδομές, το Πανθεσσαλικό Στάδιο, το κλειστό Γυμναστήριο, το Κολυμβητήριο, τα γήπεδα ποδοσφαίρου και τένις, με εύκολη και ασφαλή προσβασιμότητα από την περιφερειακή και εθνική οδό. Το έργο θα γίνει σε οικόπεδο που μας παραχώρησε αμέσως ο Δήμος Βόλου και ο Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος τον οποίο και ευχαριστώ. Ευχαριστώ τις υπηρεσίες μας που  εργάστηκαν για την προετοιμασία του έργου και τον  Βολιώτη αρχιτέκτονα που  επιμελήθηκε τα σχέδια,   γιατί  δεν υπάρχει προηγούμενο κατασκευής  και τεχνογνωσίας ανάλογου  έργου στη χώρα, πλην του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου. Προχωράμε με την μέθοδο της μελέτης -κατασκευής, για να κερδίσουμε χρόνο και να μην έχουμε αστοχίες. Στόχος μας είναι το έργο να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν. Είναι ένα έργο που αυξάνει την  επισκεψιμότητα,  δίνει τη δυνατότητα προετοιμασίας αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, φέρνει συνάλλαγμα, τονώνει την τοπική οικονομία και αναδεικνύει το Βόλο στην μοναδική πόλη σε όλη την ηπειρωτική χώρα που μπορεί να φιλοξενεί πανελλήνιες και διεθνείς  διοργανώσεις ποδηλασίας,  υψηλού επιπέδου» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
Σχολιάστε