Περιφέρεια Αττικής: Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό τα rapid tests σε κοινωνικές δομές

Στο πλαίσιο της δράσης «Ιπποκράτης», που υλοποιείται με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, συνεχίζεται η δωρεάν διεξαγωγή διαγνωστικών ελέγχων από εξειδικευμένα κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ.

Τη Δευτέρα 01/11/2021 διενεργήθηκαν 154 rapid tests σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Αγία Παρασκευή, σε μια προσπάθεια ανίχνευσης και απομόνωσης δυνητικών φορέων του ιού και ανάσχεσης της διάδοσής του. 

Τον συντονισμό της δράσης ανέλαβε ο επικεφαλής  του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) Γιώργος Στεφανάκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Γιάννης Κεχρής. 

Μεταφέροντας μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής, ο κ. Κεχρής δήλωσε:

«Συνεχίζουμε να ενισχύουμε το δίχτυ προστασίας των πολιτών, ιδιαίτερα όσων ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες. Άλλωστε, η έγκαιρη, στοχευμένη και αποτελεσματική παρέμβαση της Περιφέρειας, ιδιαίτερα κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, βοήθησε στο να μην υπάρχει καμία απώλεια ζωής, τη στιγμή που το 50% της θνητότητας στις ευρωπαϊκές χώρες εκείνη την περίοδο καταγραφόταν σε τέτοιες δομές». 

«Και αυτό υπήρξε αναμφίβολα τεράστια επιτυχία. Και οφείλεται στη λήψη μέτρων, όπως η απαγόρευση των επισκεπτηρίων, η διανομή υγειονομικού υλικού και μασκών, η επιτήρηση της λειτουργίας των δομών και ο εκτεταμένος διαγνωστικός έλεγχος». 

Με γνώμονα τη διασφάλιση της ποιότητας φροντίδας και της ποιότητας ζωής, η Περιφέρεια Αττικής μεριμνά για τη συνέχιση των ελέγχων και την εξασφάλιση τεστ κορωνοϊού για το προσωπικό και τους διαμένοντες σε όλες τις κοινωνικές δομές. 

Οι εν λόγω ενέργειες αποτελούν προτεραιότητα και ταυτόχρονα ένα μικρό μόνο μέρος από τις συνολικές πρωτοβουλίες για τη στήριξη και την προστασία των πολιτών, μέσα από τη θωράκιση της δημόσιας υγείας και την ισχυροποίηση του τείχους προστασίας. 

 
Σχολιάστε