Πατούλης: «Χρηματοδοτούμε έργα που συμβάλλουν καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Κορυδαλλού»

Σημαντικά έργα που χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής και  αλλάζουν την εικόνα του Κορυδαλλού, συμβάλλοντας στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του, επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Τα σχετικά έργα έχουν προϋπολογισμό 13 εκ. ευρώ και πραγματοποιούνται σε χώρους περιμετρικά των φυλακών του Κορυδαλλού. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το έργο διαμόρφωσης του κοινόχρηστου χώρου αναψυχής με βιοκλιματικά υλικά στην οδό Γρ. Λαμπρακη (πρώην Γυναίκειες Φυλακές Κορυδαλλού) και το έργο κατασκευής κλειστού γυμναστηρίου – κολυμβητήριου και δυο γηπέδων αντισφαίρισης με τη χρήση γεωθερμίας. Το πρώτο έργο έχει προϋπολογισμό 4,6 εκ. ευρώ και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2021 και το δεύτερο 8.4 εκ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2022. 

Κατά τη διάρκεια της επίβλεψης των έργων ο Περιφερειάρχης Αττικής συνοδευόταν από την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς Σ. Αντωνάκου, την Εντεταλμένη Τεχνικών Έργων Ε. Κοσμίδη, το Δήμαρχο Κορυδαλλού Ν. Χουρσαλά, τοΔιευθυντή Τεχνικών υπηρεσιών Πειραιώς και Νήσων Σ. Παγωτέλη, τους αντιδημάρχους Κορυδαλλού Γ. Δημόπουλο και Α. Αρώνη, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μ. Κατσάνου, υπηρεσιακά στελέχη και εκπρόσωπο του ανάδοχου. 

Με αφορμή την επίσκεψη στα έργα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ανέφερε:

«Επισκεφτήκαμε την περιοχή του Κορυδαλλού, όπου διαπιστώσαμε τα βήματα που γίνονται για την υλοποίηση σημαντικών έργων και υποδομών που θα βελτιώσουν ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Πρόκειται για έργα τα οποία θα βελτιώσουν θεαματικά την εικόνα μιας πολύπαθης περιοχής και αναδεικνύουν το σεβασμό προς το περιβάλλον. Για τη βιοκλιματική ανάπλαση της περιοχής των 10 στρεμμάτων, χρησιμοποιούνται βιοκλιματικά, ψυχρά υλικά, ενώ παράλληλα είναι έντονη η παρουσία του υγρού στοιχείου.  Το  έργο αυτό μέσα στο Δεκέμβρη αναμένεται να παραδοθεί στους πολίτες, με την επίβλεψη του δήμου και της Περιφέρειάς Αττικής. Στόχος μας είναι οι πολίτες να το χαρούν, να έχουν στη διάθεσή τους μία πραγματικά πανέμορφη πλατεία, αλλά  και ένα κλειστό κολυμβητήριο και αθλητικές εγκαταστάσεις που θα έχουν ολοκληρωθεί σε λιγότερο από ένα χρόνο. Και στο έργο αυτό  κινούμαστε με γνώμονα την ιδιαίτερη προστασία στο περιβάλλον, ενώ η θέρμανση του νερού θα γίνεται με χρήση της γεωθερμίας. Πρόκειται για αθλητικές εγκαταστάσεις που θα συμβάλλουν στην άθληση και την ευζωία των αθλούμενων πολιτών. Αυτά τα δύο έργα που χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφέρειας πραγματικά αλλάζουν τον Κορυδαλλό και δίνουν τη δυνατότητα ποιοτικής διαβίωσης στους κατοίκους του. Ευχαριστήσω θερμά τις υπηρεσίες της Περιφέρειάς, τους συναρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες, τον Δήμαρχο και τα στελέχη του για την επιμέλεια που δείχνουν στην απρόσκοπτη υλοποίηση και ολοκλήρωση του έργου». 

Τα έργα 

«ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ (ΠΡΩΗΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ)»

Το έργο έχει προϋπολογισμό 4.590.000 ευρώ και σκοπός του είναι η αναβάθμιση του χώρου των παλαιών γυναικείων φυλακών συνολικής εκτάσεως περίπου 10 στρεμμάτων σε χώρο αναψυχής με έμφαση στο πράσινο και το υδάτινο στοιχείο, μετατρέποντας τον χώρο σε σημείο συνάντησης των κατοίκων του δήμου, χώρου παιχνιδιού, ξεκούρασης και άλλων δραστηριοτήτων

Συνοπτικά στο χώρο  κατασκευάζονται:

  • Μία υδάτινη κατασκευή συνολικής επιφάνειας περίπου 1.500 τ.μ.
  • Ένα υπόγειο αντλιοστάσιο για την διαχείριση του νερού της υδάτινης κατασκευής.
  • Ένα γήπεδο 5Χ5.
  • Πεζόδρομοι που θα διέρχονται μέσα από τον χώρο και επάνω από την υδάτινη κατασκευή καθώς και χώρους συνάθροισης. 
  • Δύο μεγάλες παιδικές χαρές για διαφορετικές ηλικίες εκάστη.
  • Μια μεγάλη μεταλλική κατασκευή με εφελκυόμενη τέντα επάνω από ένα χώρο συνάθροισης. 
  • Ξύλινες κατασκευές (πέργκολες) επάνω στην υδάτινη κατασκευή και παραπλεύρως του γηπέδου 5Χ5.
  • Στον περιβάλλοντα των κατασκευών χώρο θα εγκατασταθεί σε διάφορα σημεία χλοοτάπητας και θα φυτευτούν ένας  μεγάλος αριθμός φυτών, θάμνων και δένδρων.

 

 • Ο χώρος θα φωταγωγηθεί με την εγκατάσταση φωτιστικών ιστών στο σύνολο του χώρου. Επίσης θα εγκατασταθεί και ιδιαίτερος φωτισμός στην υδάτινη κατασκευή. 

 

«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ – ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΥΟ ΓΗΠΕΔΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ»

Προϋπολογισμός του έργου είναι 8.389.840,00 ευρώ και σκοπός του είναι η κατασκευή κολυμβητηρίου και δύο γηπέδων αντισφαίρισης τα οποία αποτελούν κομβικού χαρακτήρα παρεμβάσεις για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην πόλη του Κορυδαλλού και μακροχρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Το κλειστό γυμναστήριο – κολυμβητήριο έχει επιφάνεια κάλυψης 1.570,98 μ2, αναπτύσσεται σε τρεις στάθμες, διαθέτει κερκίδες δυναμικότητας 225 θεατών και η κολυμβητική δεξαμενή είναι διαστάσεων 21 Χ 25,03 μ.  

 
Σχολιάστε