OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Παιανία-Μάδης: “Η απογραφή είναι η μεγάλη ευκαιρία, να λάβουμε όσα μας αναλογούν”

Συνάντηση με τους συλλόγους του Δήμου Παιανίας είχε το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 ο Δήμαρχος Ισίδωρος Μάδης.
Αντικείμενό της ήταν η Απογραφή που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Ισίδωρος Μάδης κάλεσε τους εκπροσώπους των Συλλόγων να ενημερώσουν τα μέλη τους για την αναγκαιότητα να απογραφούν άπαντες εξηγώντας πως πρέπει να καταγραφεί και επίσημα η σημαντική πληθυσμιακή αύξηση.
«Ζούμε σε έναν δήμο ο οποίος είναι μεγάλος αλλά τα επίσημα στοιχεία τον παρουσιάζουν μικρό με συνέπεια την περιορισμένη χρηματοδότησή του. Η απογραφή είναι η μεγάλη ευκαιρία μας ώστε να μπει τέλος στην αδικία αυτή και να λάβουμε όσα μας αναλογούν και δικαιούμαστε από την κεντρική διοίκηση» σημείωσε ο Δήμαρχος Παιανίας απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των Συλλόγων.

Διευκρίνισε πως χωρίς σωστή απογραφή ο δήμος δεν μπορεί να προχωρήσει σε βασικές υποδομές προς την εξυπηρέτηση των δημοτών όπως για παράδειγμα κτιριακές εγκαταστάσεις (πχ σχολεία).
Ο Ισίδωρος Μάδης αναφορά έκανε και στις ιδιαιτερότητες του Δήμου Παιανίας επισημαίνοντας τον ημιαστικό του χαρακτήρα που γεννά επιπλέον ανάγκες και για την διοίκηση και για τους κατοίκους.
Στη συνάντηση συμμετείχε εκπροσωπώντας την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία ο κ. Χρήστος Σταύρου δίνοντας διευκρινίσεις και λύνοντας απορίες των παριστάμενων.
Το παρών έδωσαν οι κ.κ. Ιω. Πανταζής και Δ. Ζαχαριουδάκης (Αγία Μαρίνα), Αθ. Μουρούτη (Αγία Τριάδα), Μ. Μαρίνου (Άγιος Ανδρέας), Π. Βαλσαμόπουλος (Αργιθέα), Ανδ. Κοκμοτός (Μπούρα – Παπαγγελάκη), Αρ. Τέντης (Παλαιοπαναγιά), Λ. Γούμενος (Προσήλιο) και Γ. Παππάς (Σπάροζα).

Σχετικά Άρθρα

Η Δήμαρχος Σερρών απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας στην Πρόεδρο του ΣτΕ

otavoice

Κομοτηνή: Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα στον Περιφερειάρχη Χρ. Τοψίδη

otavoice

Ο Υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

otavoice

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

otavoice

Πρότυπο το παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης

otavoice

Καλαμαριά: Αναστολή των οικοδομικών αδειών στο Καραμπουρνάκι

otavoice