Μάδης: «Δίνουμε στον Δήμο Παιανίας την εικόνα που του αξίζει»

Εκατοντάδες θάμνοι φυτεύτηκαν στην κεντρική είσοδο του Δήμου Παιανίας από την Αττική Οδό – και συγκεκριμένα στο διάζωμα της Αγίου Θωμά – με στόχο να βελτιωθεί η εικόνα προς τους επισκέπτες.

Μετά τη φύτευση γίνεται σαφής και εμφανής διαχωρισμός μεταξύ του δρόμου και του ποδηλατόδρομου, που αποτελεί σημείο έλξης για σημαντικό αριθμό πολιτών παρέχοντας μια επιπλέον αίσθηση σε όσους κινούνται στο σημείο.

Επιλέχθηκαν χαμηλοί αειθαλείς θάμνοι (σχίνος, δενδρολίβανο, βιβούρνο (κοινό), αγγελική (κλασσική και νάνα ποικιλία), ο ελαίαγνος, πολύγαλα κ.α.) ώστε να μην ρυπαίνουν τον δρόμο κατά την περίοδο της φυλλόπτωσης και να διατηρούν το σχήμα τους καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.
Ταυτόχρονα, εγκαταστάθηκε δίκτυο αυτόματης άρδευσης με σταγονίδια για να εξασφαλιστεί η σωστή ανάπτυξη των φυτών αλλά και να συντηρηθούν στις μετέπειτα θερινές περιόδους.

«Δίνουμε στον Δήμο Παιανίας την εικόνα που του αξίζει, με μικρής κλίμακας παρεμβάσεις που έχουν όμως μεγάλο αντίκτυπο τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες. Με την φύτευση των θάμνων στην Αγίου Θωμά ενισχύουμε τους αστικούς χώρους πρασίνου δημιουργώντας έναν ασφαλή διάδρομο για τους συμπολίτες μας οι οποίοι επιλέγουν την συγκεκριμένη διαδρομή για τον περίπατό τους ή την άθλησή τους» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και στις υπόλοιπες εισόδους του Δήμου Παιανίας.
Σχολιάστε