Κύμη: Σταμάτησαν οι εργασίες αποκατάστασης του 1ου Δημοτικού- Απλήρωτος ο εργολάβος

Το πρώτο δημοτικό σχολείο Κύμης, το πιο ιστορικό σχολείο της Πόλης που είχε ανακυρηχθεί μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού(2010), καταστράφηκε από πυρκαγιά τον Απρίλιο του 2014 και έκτοτε έχουν περάσει οκτώ ολόκληρα χρόνια και οι ζημιές δε έχουν αποκατασταθεί. Μάλιστα όπως καταγγέλει ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς, τα έργα αποκατάστασης που ξεκίνησαν μετά από χρόνια ταλαιπωρίας και καθυστερήσεων με γραφειοκρατικές διαδικασίες, σταμάτησαν επειδή δεν πληρώθηκε ο ανάδοχος-εργολάβος.

Έτσι θα περάσει μια ακόμη σχολική χρονιά που το σχολικό συγκρότημα θα παραμείνει ανενεργό. Το συγεκριμένο έργο αποκατάστασης γίνεται με σύμβαση που υπογράφτηκε την Άνοιξη του 2020, μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού-Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Σε ανάρτση του ο κ. Θωμάς σχολιάζει την δυσάρεστη εξέλιξη και αναφέρει:

» 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης οκτώ ( 8 ) σχεδόν χρόνια μετά:
Το έργο σταμάτησε μέσα στο χειμώνα γιατί δεν πληρώνεται ο εργολάβος!!
Θα περάσει δυστυχώς άλλος ένας χειμώνας και αυτό θα παραμένει κατεστραμμένο και απροστάτευτο όσο ποτέ άλλοτε, αφού οι παλιοί σοφάδες που στοιχειωδώς προστάτευαν την πέτρινη παλιά τοιχοποιία του έχουν πλέον καθαιρεθεί…
Και εντάξει, οι της διοίκησης του Δήμου, Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι, είναι πλέον γνωστό σε όλους το πόσο ολιγωρούν και αδιαφορούν..
Οι επιβλέποντες του έργου τι κάνουν???????
Θλίψη…»

 
Σχολιάστε