OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Κλιμάκιο της ΔΕΕΠ Β’ Θεσσαλονίκης στον Δήμο Ωραιοκάστρου

Κλιμάκιο της ΔΕΕΠ Β’ Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Θωμά Βράνο, επισκέφτηκε τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, στο πλαίσιο της διαρκούς επαφής του κομματικού οργανισμού της ΝΔ με τους φορείς της περιοχής.

Στο κλιμάκιο, εκτός του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Β’ Θεσσαλονίκης συμμετείχαν τα μέλη της ΔΕΕΠ, Λίνα Ντότση, Γιώργος Πουλέκας και Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΔΗΜΤΟ Ωραιοκάστρου, Κωνσταντίνος Μαρκογιάννης και Σάκης Σακελλαρίου, αντίστοιχα.

Κατά την έναρξη της συζήτησης ο κ. Βράνος επισήμανε στον κ. Τσακίρη πως η κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προωθεί την υλοποίηση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, δράσεων και έργων, με στόχο την αναβάθμιση και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

«Η στενή συνεργασία μας με τους δημάρχους της Β’ Θεσσαλονίκης είναι διαρκής, στο πλαίσιο τόσο του θεσμικού μας ρόλου ως κομματικής οργάνωσης (ΔΕΕΠ) της εκλογικής περιφέρειας, όσο και της βούλησή μας να είμαστε χρήσιμοι και για το κόμμα και για την κοινωνία. Η ΔΕΕΠ, όπως έχουμε δεσμευτεί έχει ως κυρίαρχο ρόλο να αποτελέσει τον δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ του οργανισμού της Νέας Δημοκρατίας (κόμμα και κυβέρνηση) και της τοπικής κοινωνίας, αναδεικνύοντας τις τοπικές ανάγκες και αναζητώντας στοχευμένες παρεμβάσεις από την κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση, που έχει αποδείξει αυτά τα χρόνια ότι είναι δίπλα στην τοπική αυτοδιοίκηση, τόσο με την ενίσχυσή της, όσο και με το έργο της. Είναι ο ουσιαστικός ρόλος μιας κομματικής οργάνωσης και θέλω να πιστεύω χρήσιμος για τη Νέα Δημοκρατία, για την κυβέρνηση, για τους δήμους και κυρίως για τους συμπολίτες μας. Η συζήτησή μας με τον δήμαρχο αφορούσε στα ζητήματα του δήμου ως οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης, τις δυνατότητες δικής μας παρέμβασης ώστε να συμβάλλουμε εποικοδομητικά στην αντιμετώπιση των ζητημάτων και στην ανάδειξη κρίσιμων θεμάτων για τους κατοίκους της περιοχής. Οι δήμοι είναι ο διοικητικός θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά στους πολίτες και η ΔΕΕΠ δεν είναι ‘αποστειρωμένος’ και ‘απόμακρος’ οργανισμός για λίγους. Αυτή είναι η θέση μας και η αμφίδρομη επικοινωνία θα είναι τακτική, ώστε να γίνουμε ο ‘πομπός’ της κοινωνίας προς την κυβέρνηση και του κυβερνητικού έργου προς τον πολίτη», δήλωσε ο κ. Βράνος.

Επί τάπητος η προοπτική της κατασκευής και λειτουργίας του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στη Λητή

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, παρουσίασε τα έργα που είναι σε εξέλιξη στον Δήμο Ωραιοκάστρου και αναφέρθηκε αναλυτικά σε όσα δρομολογείται να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα. Τόνισε επίσης, πως η στήριξη της κυβέρνησης είναι αναγκαία ειδικά αυτή την περίοδο που έχουν προκύψει πρωτόγνωρα προβλήματα λόγω της πανδημίας.

Στη συζήτηση κυριάρχησε η προοπτική της κατασκευής και της λειτουργίας του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στη Λητή. Στο θέμα είχε αναφερθεί τον Σεπτέμβριο από το βήμα της ΔΕΘ και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας πως στη βορειοδυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης πρόκειται να ανεγερθεί το νέο νοσοκομείο.

Ο κ. Τσακίρης περιέγραψε αναλυτικά στα στελέχη της ΝΔ την πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για τη χωροθέτηση του νοσοκομείου. Εστίασε στην αρτιότητα της πρότασης, τονίζοντας πως πληροί όλες τις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές για την ίδρυση και λειτουργία νοσοκομείου και σημείωσε πως πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Β΄ Θεσσαλονίκης, Θωμάς Βράνος και τα τοπικά στελέχη της ΝΔ ευχαρίστησαν τον κ. Τσακίρη για την εποικοδομητική συνεργασία και ανέφεραν πως στηρίζουν το έργο της δημοτικής αρχής και θα εντατικοποιήσουν τη συνεργασία προς όφελος των πολιτών.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice