Κερκίδες στο Αθλητικό Κέντρο Σούρπης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ξεκινά η κατασκευή κερκίδων στο Αθλητικό Κέντρο της Τ.Κ. Σούρπης στο δήμο Αλμυρού. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 168.000 ευρώ  που  προβλέπει τη   δημιουργία οκτώ σειρών παράλληλων κερκίδων  για την αναβάθμιση των υποδομών του γηπέδου. Στο Αθλητικό Κέντρο  Σούρπης η Περιφέρεια  Θεσσαλίας χρηματοδοτεί επίσης την αντικατάσταση  του χλοοτάπητα και  την τοποθέτηση νέου δικτύου άρδευσης.  

« Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους, το Δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, τη διοίκηση του τοπικού Αθλητικού Συλλόγου Αίας και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, υπογράψαμε τη σύμβαση που αποδίδει  στους κατοίκους της Σούρπης ένα λειτουργικό και ασφαλές γήπεδο.   Ικανοποιούμε τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, δίνουμε δημιουργική διέξοδο στους νέους ανθρώπους. Στηρίζουμε με έργα τον ερασιτεχνικό αθλητισμό,  με το  πρότυπο πρόγραμμα ανακατασκευής γηπέδων και βελτίωσης αθλητικών εγκαταστάσεων που σχεδιάζουμε, χρηματοδοτούμε και κατασκευάζουμε. Είμαστε πρώτη αθλητική Περιφέρεια στη χώρα, με έργα υποδομών άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ και περισσότερες από 1.000  επιτυχημένες αθλητικές    διοργανώσεις και εκδηλώσεις, παντού στη Θεσσαλία» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.   

Τεχνική περιγραφή

Οι κερκίδες θα κατασκευαστούν πάνω σε φυσικό πρανές, ακολουθώντας την φυσική κλίση του εδάφους. Προτείνονται οκτώ σειρές παράλληλων κερκίδων με μήκος 62,25μ. και πλάτος 7,40μ. μαζί με τους δύο διαδρόμους κυκλοφορίας. Δημιουργούνται έτσι δύο παράλληλα διαζώματα κατά μήκος, το πρώτο στην στάθμη +0,90 και το δεύτερο στην στάθμη (+3.86). Η άνοδος στο πρώτο διάζωμα (+0,90) γίνεται από τη στάθμη του γηπέδου (+0.00) με δύο μικρές σκάλες πλάτους 1,40μ. εκατέρωθεν του διαζώματος. Από το χαμηλότερο αυτό διάζωμα ξεκινούν πέντε σκάλες ανόδου (εκ των οποίων δύο στα άκρα των κερκίδων), με πλάτος 1,25 μ. η κάθε μία, που καταλήγουν στο τελευταίο διάζωμα (στάθμη +3,86) και χωρίζουν την κατασκευή εγκάρσια στον άξονά της σε τέσσερα τμήματα. Η κατασκευή θα γίνει με οπλισμένο σκυρόδεμα. Ως θεμελίωση θα κατασκευαστούν τρεις πεδιλοδοκοί κατά μήκος των κερκίδων: στη βάση, στην κορυφή και στο μέσο του πλάτους της. Επίσης θα κατασκευαστεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων κατά μήκος των κερκίδων σε στάθμη (+3.00) με μήκος 62,25μ. και πλάτος 3,40μ.
Σχολιάστε