OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Καράβι που βουλιάζει ο Δήμος Πεντέλης! Μπαράζ παραιτήσεων- “Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα”

Μπαράζ παραιτήσεων στο Δήμο Πεντέλης διαμορφώνουν ένα αυτοδιοικητικό τοπίο σε αποσύνθεση και πλήρη διάλυση. Η δημοτική αρχή της Δήμητρας Κεχαγιά παραπαίει εν μέσω παραιτήσεων και καταγγελιών για συμπεριφορές και νοοτροπίες διαχείρισης.  Ένας ένας οι αντιδήμαρχοι παραιτούνται, ενώ παρελθόν εδώ και μήνες αποτελεί η παράταξη Παλαιοδήμου που αποχώρησε από τη συνεργασία. Πίσω από το διαλυτικό σκηνικό , όλοι φωτογραφίζουν τον πρώην δήμαρχο και νυν Γενικό Γραμματέα Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο, που τον θεωρούν σκιώδη δήμαρχο και καθοδηγητή της κ. Κεχαγιά.

Με αφορμή τις πρόσφατες παραιτήσεις αντιδημάρχων, οι οποίοι δεν έχουν μέχρι σήμερα αντικατασταθεί, η δημοτική παράταξη “Πεντέλη 2020” με ανακοίνωση που εξέδωσε μιλά για «κατάρρευση» της διοίκησης του Δήμου Πεντέλης.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

“Υπάρχει Δήμος στην ελληνική επικράτεια που, αυτή τη στιγμή, λειτουργεί χωρίς Αντιδήμαρχο Παιδείας, χωρίς Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών, χωρίς Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, χωρίς Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, χωρίς Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και χωρίς Αντιδήμαρχο Καθαριότητας; Αν ναι, ποιος είναι αυτός;

Θα μπορούσε να είναι η τελευταία ερώτηση σε τηλεπαιχνίδι, για να κερδίσει κάποιος ένα πολύ μεγάλο έπαθλο ή χρηματικό ποσό. Θα μπορούσε να είναι και ένα αυτοτελές επεισόδιο της πολύ επιτυχημένης σειράς της δεκαετίας του ΄80,  “Απίστευτο και όμως αληθινό”! 

Η απάντηση είναι γνωστή πια, σε όλους στα Βόρεια Προάστια. Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ!! 

Μόλις σήμερα (02/11/2021), κοινοποιήθηκε επίσημα η τέταρτη παραίτηση αντιδημάρχου μέσα σε 15 μήνες, στο Δήμο Πεντέλης, καθώς αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η αποδοχή της παραίτησης του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, από την κ. Κεχαγιά  (ΑΔΑ: 6ΡΤΧΩΞ3-Θ2Κ). Είχαν βέβαια προηγηθεί η παραίτηση της Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Νεολαίας, Φωτεινής Μαρκαντώνη (ΑΔΑ: Ψ8ΡΥΩΞ3-ΥΥΑ) στις 30/09/2021, η παραίτηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Άγγελου Παλαιοδήμου (ΑΔΑ: Ω84ΓΩΞ3-8ΦΖ) στις 19/05/2021 και η παραίτηση της Αναπληρώτριας Δημάρχου και  Αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών, Γεωργίας Μητροπούλου στις 09/06/2020. Είναι επίσης γνωστό ότι ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, Κωνσταντίνος Καλλιανιώτης, έχει παραιτηθεί από την θέση του στις αρχές του καλοκαιριού, καθώς και ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ έχουν άρει την εμπιστοσύνη τους προς την κ. Κεχαγιά, από τις 17/05/2021.

Ο Δήμος Πεντέλης μοιάζει με καράβι που βουλιάζει, καθώς μετά από όλες αυτές τις παραιτήσεις, η κ. Κεχαγιά, προφανώς βρισκόμενη σε ένα πολιτικό βέρτιγκο, δεν έχει τοποθετήσει αντικαταστάτες ούτε έχει αναθέσει τις σχετικές αρμοδιότητες σε άλλους αντιδημάρχους. Είναι επίσης προφανές ότι η κ. Κεχαγιά και οι κηδεμόνες της δεν έχουν αντιληφθεί πως όλες αυτές οι παραιτήσεις αποτελούν ευθεία μομφή προς τον συγκεντρωτικό τρόπο διοίκησης του Δήμου. Ένας συγκεντρωτισμός, που την έκανε να χάσει την εμπιστοσύνη των δημοτικών παρατάξεων που την στήριξαν στην αρχή της θητείας της για το σχηματισμό πλειοψηφίας, αλλά και των Δημοτικών Συμβούλων του συνδυασμού της,  που εμφανώς δεν την εμπιστεύονται πια ούτε και αυτοί.

Υ.Γ: Πιθανώς, κάποιοι λανθασμένα να υποθέσουν ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο διοικητικής κατάρρευσης Δήμου. Και όμως… Αρκεί να ανατρέξουμε στην τετραετία 2007-2010 , στον τέως Δήμο Μελισσίων, επί δημαρχίας Μ. Γραφάκου”.

Σχετικά Άρθρα

Κλειστά τα σχολεία στη Σίφνο λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

otavoice

Νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου ο Γιάννης Παπαδημητρίου

otavoice

Κλειστά σχολεία σε ορεινές περιοχές του Δήμου Άργους Μυκηνών

otavoice

Ο Δήμος Ωρωπού προετοιμάζεται για το δεύτερο και πιο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας

otavoice

Κλειστά αύριο τα σχολεία του Δήμου Καλαβρύτων

otavoice

Κλειστές αύριο οι Λαϊκές Αγορές σε όλους τους Δήμους της Αττικής

otavoice