Ευφρόσυνη υποδοχή στον νέο Ποιμενάρχη Βαρθολομαίο της Μητροπολιτικής Επαρχίας Κιλκίς

Με αισθήματα αγάπης και ειλικρινούς εκτίμησης χαιρέτησε η Δημοτική Αρχή υπό τον Δημήτρη Κυριακίδη το νέο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο.   

Ο Δήμαρχος Κιλκίς προϋπάντησε τον νέο Επίσκοπο της Μητροπολιτικής Επαρχίας Κιλκίς στη Νέα Σάντα, ιστορική έδρα του Δήμου Κιλκίς. Στον χαιρετιστήριο λόγο του κατά την τελετή υποδοχής – ενθρόνισης, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, ο κ. Κυριακίδης εξέθεσε συμπυκνωμένα τις πιο σημαντικές πλευρές της ιστορίας του Δήμου Κιλκίς στο χρόνο και σκιαγραφώντας την ταυτότητα των πολιτών του τόπου μας σημείωσε ότι ο κ. Βαρθολομαίος θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει ανθρώπους ευσεβείς, νοικοκύρηδες,  εργατικούς που θα ανοίξουν την αγκαλιά τους και θα τον υποδεχθούν με αγάπη και με την προσμονή να γίνει ο πνευματικός τους Πατέρας. Ο Δήμαρχος Κιλκίς έτεινε χείρα συνεργασίας στον νέο Ποιμενάρχη με σκοπό την οικοδόμηση έργων δημιουργίας και προόδου για την Μητροπολιτική Επαρχία, με σεβασμό στους διακριτούς τους ρόλους, ενώ του απηύθυνε εγκάρδιες ευχές για μια εμπνευσμένη κατά τω Θεώ, παραγωγική Ποιμαντορία στην ιστορική Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου. 

Ο Δήμαρχος Κιλκίς παρέστη στο τρισάγιο που τέλεσε ο νέος Επίσκοπος του Κιλκίς στους προκατόχους του στην ιερά μονή Αγίου Γεωργίου ενώ συμμετείχε στο πρόγραμμα των θρησκευτικών ακολουθιών στη μνήμη των Πέντεκαιδεκα Μαρτύρων. Ο κ. Κυριακίδης επέδωσε στον νέο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο καθώς και στον Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριο την εικόνα των Πεντεκαιδεκα Μαρτύρων ως ευλαβικό ενθύμημα, κατά το χθεσινό επίσημο γεύμα που παρετέθη προς τιμήν τους,  στο πλαίσιο της θρησκευτικής πανηγύρεως των Πολιούχων του Κιλκίς.  

  
Σχολιάστε