OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Έργα 6 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για την ενίσχυση της 1ης Στρατιάς

Το Στρατηγείο της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής Αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας.

Ο κ. Αγοραστός ενημερώθηκε για την πορεία των έργων  συνολικού προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς, ολοκληρώνεται η ενεργειακή αναβάθμιση του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας, έχει ολοκληρωθεί η συμβασιοποίηση του μεγαλύτερου μέρους του προγράμματος για την προμήθεια μηχανημάτων έργων που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων, δημοπρατείται η ενεργειακή αναβάθμιση  του Στρατοδικείου στο κέντρο της Λάρισας ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η αποκατάσταση του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο χώρο του Στρατοπέδου Νικολάου Πλαστήρα.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει έμπρακτα τις ένοπλες δυνάμεις και την 1η Στρατιά, χρηματοδοτώντας με περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ την ενεργειακή αναβάθμιση εγκαταστάσεων και την προμήθεια μηχανημάτων έργου. Αποτελεί απόδειξη σεβασμού και αναγνώρισης στο σημαντικό επιχειρησιακό και κοινωνικό έργο που επιτελούν οι στρατιωτικές μονάδες και το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό τους» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.«Σε συνεργασία με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο  και τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Πέτρο Δεμέστιχα ανταποκρινόμαστε και ικανοποιούμε τις ανάγκες προκειμένου η 1η Στρατιά να συνεχίσει με αναβαθμισμένο ρόλο και αυξημένες δυνατότητες διοίκησης και επιρροής να προσφέρει τις πολύτιμες  υπηρεσίες της στη Θεσσαλία και σε ολόκληρη τη χώρα» προσθέτει ο Περιφερειάρχης. 

 

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice