OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Επισημοποιήθηκε η αδελφοποίηση των Δήμων Αλίμου και Κυθήρων

Με μια συγκινητική τελετή, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου, επισημοποιήθηκε η αδελφοποίηση των Δήμων Αλίμου και Κυθήρων, μετά από τις σχετικές αποφάσεις των δύο Δημοτικών Συμβουλίων που ελήφθησαν λίγο πριν ενσκήψει η πανδημική κρίση του κορωνοϊού.

Προηγήθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ και Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κα. Σοφία Βούλτεψη, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Βουλευτής της Ά Πειραιά κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών κα. Δήμητρα Νάνου ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Πατούλη, ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κ. Αναστάσιος Γαϊτάνης, οι Πρόεδροι και μέλη των Δ.Σ. των Κυθηραϊκών Σωματείων και Ιδρυμάτων, ο Αντιδήμαρχος Κυθήρων κ. Χαράλαμπος Σούγιαννης, οι πρώην Δήμαρχοι Αλίμου, ο Γενικός Γραμματέας, οι Διευθυντές και υπάλληλοι του Δήμου Αλίμου, δημοτικοί σύμβουλοι και αυτοδιοικητικοί και πλήθος κόσμου, τηρουμένων απαρέγκλιτα των μέτρων υγειονομικής προστασίας από τον κορωνοϊό.

Στην εκδήλωση απηύθηναν χαιρετισμό ο Γ.Γ. του ΥΠΕΣ κ. Σταυριανουδάκης, οι Σεβ. Μητροπολίτες Ν. Σμύρνης και Κυθήρων/Αντικυθήρων κ.κ. Συμεών και Σεραφείμ, η Αντιπεριφερειάρχης κα. Νάνου, ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κυθηρίων Αλίμου κ. Νικόλαος Φατσέας και ο πρώην Γραμματέας του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Κυθηρίων Αλίμου και μέλος της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας κ. Ιωάννης Βάρδας. Ακολούθησε η προβολή βίντεο που δημιουργήθηκε από το Δήμο Κυθήρων και οι κεντρικές ομιλίες των Δημάρχων Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη και Κυθήρων κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του σχετικού Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης από τους 2 Δημάρχους και την ανταλλαγή δώρων. Το Πρωτόκολλο υπεγράφη εις τριπλούν: ένα για κάθε Δήμο και ένα για τον Ι. Ν. Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης.

Ο Δήμαρχος Κυθήρων, αφού έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στην παρουσία των Κυθηρίων στην περιοχή από τα μέσα της δεκαετίας του 1950, κατέληξε με την πρόταση να καθιερωθεί επίσημα η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα ως Πολιούχος του Δήμου Αλίμου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί ονομαστικά σε σημαντικές προσωπικότητες που υπήρξαν πρωτοστάτες στην δημιουργία της κυθηραϊκής παροικίας και του Ναού της Μυρτιδιώτισσας στον Άλιμο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με υποδειγματική οργάνωση από τον Δήμο Αλίμου και ολοκληρώθηκε με την παράθεση κεράσματος στον αύλειο χώρο του Ναού, ενώ καλύφθηκε διαδικτυακά και τηλεοπτικά από το IONIAN TV και τα ΜΜΕ της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice

Υπογραφή Σύμβασης για πλήρη αναβάθμιση του Ψηφιακού ΚΕΠ Πρέβεζας

otavoice

Σε δημόσια διαβούλευση η κυκλοφοριακή μελέτη για την Αρχαία Κόρινθο

otavoice

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το πρώτο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Κοινότητας Παπάγου

otavoice

Δ.Ωρωπού: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη χωματερή αποβλήτων στην Τανάγρα

otavoice