Δράσεις για την εξάλειψη της έμφυλης βίας από την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου που έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Αμαλία Βούλγαρη – Πολονύφη, δήλωσε:

«Η έμφυλη βία, ειδικότερα τα τελευταία χρόνια που βιώνουμε την πανδημία του Covid-19, εξαπλώνεται σαν μια δεύτερη πανδημία. Τα περιστατικά κακοποίησης διαδέχονται το ένα το άλλο και η μία τραγωδία δίνει τη σκυτάλη στην επόμενη. Με το #metoo φανερώθηκαν καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές  έως και βιασμοί».

Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιεί διαδικτυακές συζητήσεις και θεματικές με φορείς, συλλόγους, εκπαιδευτικούς, επιστήμονες και σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο και τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων, με σκοπό την ευαισθητοποίηση, την αφύπνιση και των ενδυνάμωση των γυναικών.
Επιπλέον, μέσα από τις δράσεις της η Επιτροπή αναδεικνύει το ρόλο και την αναγκαιότητα των Συμβουλευτικών Κέντρων Πάτρας και Πύργου, καθώς και τους Ξενώνες Φιλοξενίας Γυναικών Αγρινίου και Πάτρας.

Με αφορμή την Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών 25η Νοεμβρίου, ως Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποίησα επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας, όπου συνομίλησα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γαλαζούλα, την Υποδιευθύντρια κ. Ανδριοπούλου και την Υπαστυνόμο κ. Σαρλάμη του τμήματος ενδοοικογενειακής βίας για το διαχρονικό φαινόμενο της κακοποίησης γυναικών και παιδιών και το ρόλο, αλλά και τη μεγάλη συμβολή της Αστυνομίας όσο βέβαια τους επιτρέπει ο νόμος, στα περιστατικά και τις καταγγελίες που έχουν αυξηθεί κατά πολύ την περίοδο της πανδημίας.
Η συνεργασία της Περιφερειακής Αρχής με την Αστυνομία με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης θα βοηθήσει να φωτιστεί το αρνητικό αυτό φαινόμενο, ώστε οι γυναίκες και τα κορίτσια να βρουν το θάρρος να Μιλήσουν.
Σχολιάστε