OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Χαλκηδόνος: Συνάντηση με εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων και ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων

Συνάντηση με εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων και ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Χαλκηδόνος είχαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ανέστης Ανεστίδης με στόχο την καλύτερη διασυλλογική συνεργασία και την υλοποίηση ενός κοινού σχεδίου δράσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος απηύθυνε κάλεσμα συνεργασίας σε όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου τονίζοντας ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθειά τους για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. “Ως Δημοτική Αρχή είμαστε στο πλευρό σας για να υποστηρίξουμε από κοινού την ενίσχυση της συλλογικότητας και τη διεξαγωγή πολιτιστικών δράσεων που λόγω πανδημίας έχουν αναβληθεί ή ακυρωθεί”, είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος. “

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος ζήτησε από τους εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων και των ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων τις δικές τους προτάσεις για την υλοποίηση ενός συνολικού σχεδίου δράσης για το 2022 ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στην πρόθεση του Δήμου για πραγματοποίηση μιας κοινής εκδήλωσης με τη συμμετοχή του συνόλου των πολιτιστικών συλλόγων και υπό τον συντονισμό του Δήμου για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τον ξεριζωμό των προγόνων μας με τίτλο: “100 Χρόνια Προσφυγιά- Εκδήλωση τιμής και μνήμης στους προγόνους μας”. Ο κ. Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε επίσης στη διοργάνωση ενός φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου στο επόμενο χρονικό διάστημα καθώς και τη συνεργασία που έχει ξεκινήσει η Διοίκηση του Δήμου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ανέστης Ανεστίδης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση του Δήμου τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή επιθυμεί τη συνεργασία με όλους πραγματοποιώντας κοινές δράσεις με στόχο την ανάδειξη των πολιτιστικών χαρακτηριστικών της περιοχής. Ο κ. Ανεστίδης αναφέρθηκε σε μελλοντικές δράσεις της Δημοτικής Αρχής, όπως τη διοργάνωση ημερίδων και θεματικών εκδηλώσεων ενώ ζήτησε την κατάθεση προτάσεων για τη διοργάνωση εκδηλώσεων εν όψει των Χριστουγέννων.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων και των ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων συνεχάρησαν τη Διοίκηση του Δήμου για την πρωτοβουλία της για τη συνάντηση καθώς μετά από καιρό τους δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους. Όπως υποστήριξαν όσοι πήραν τον λόγο θα πρέπει να υπάρξει η συνεργασία όλων για την αναβάθμιση του πολιτιστικού προϊόντος της περιοχής. Ενώ όλοι συμφώνησαν να υπάρξει ένα ημερολόγιο δράσεων μεταξύ των συλλόγων για τον καλύτερο προγραμματισμό των εκδηλώσεών τους.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Ραφήνας-Πικερμίου: Σύσκεψη για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

otavoice

Παρέμβαση υπουργών για το έργο της γέφυρας “Μπελεγρίνο” ζητά ο δήμαρχος Ν. Πηλίου

otavoice

Δ.Νέας Ιωνίας: Συνεργασία Μανούρη-Ασκητή για ενίσχυση κοινωνικών δομών και υγείας

otavoice

Συνεργασία Δ.Κουρέτα και Ν. Σακκά για το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων

otavoice

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice