Δήμος Κηφισιάς: Τα παιδιά στέλνουν με τις ζωγραφιές τους μηνύματα κατά της βίας των γυναικών

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ …

Ελάτε να γράψετε κι εσείς το δικό σας, για την Ημέρα κατά της βίας των γυναικών.

Πέμπτη 25/11 στο Εμπορικό Κέντρο της Κηφισιάς ( οδός Κολοκοτρώνη) 10πμ-2μμ

Τα παιδιά των δημοτικών παιδικών σταθμών με την καθοδήγηση των δασκάλων τους συμμετέχουν με έργα- δημιουργίες τους στη διακόσμηση του περιπτέρου του Κέντρου Κοινότητας στην εκδήλωση για την Ημέρα κατά της βίας των γυναικών.

Οι ζωγραφιές των παιδιών προέκυψαν μέσα από βιωματικές δραστηριότητες (συζήτηση, ανάγνωση παραμυθιού, δραματοποίηση, χορός, κουκλοθέατρο, εικαστικές δημιουργίες) με θέμα τον σεβασμό στη γυναίκα αλλά και τον άνθρωπο.

bst

Μέσα από τις δράσεις αυτές ήρθαν σε επαφή με την έννοια του σεβασμού, της φροντίδας, της πίστης, του θάρρους, της δύναμης και της ελπίδας.

Όλοι μας μπορούμε να αφήσουμε το δικό μας αισιόδοξο μήνυμα, τη σκέψη μας και τη συμβουλή μας σχετικά με τη συγκεκριμένη ημέρα, σε καλαίσθητο πίνακα που θα είναι τοποθετημένος στο περίπτερο της δράσης.

Στο ενημερωτικό περίπτερο, εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας θα διανέμει έντυπο υλικό της δομής, της ΔΕΠΙΣ και της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, θα συνομιλεί με τους πολίτες πληροφορώντας τους για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου καθώς και για θέματα έμφυλης βίας.

Μαζί με το έντυπο υλικό θα δίνεται το πορτοκαλί κορδελάκι της εκστρατείας και ένα λουλούδι με μήνυμα κατά της Βίας σε κάθε γυναίκα.

Παράλληλα στον ίδιο χώρο θα παρουσιαστεί ένα δρώμενο από δάσκαλο πολεμικών τεχνών και εθελόντριας σχετικό με το θέμα.

.Την Πέμπτη 25/11 θα γίνει η φωταγώγηση του Δημαρχείου στο πορτοκαλί χρώμα που αποτελεί το σύμβολο στον αγώνα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών παρουσία μελών της ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς και γυναικείων οργανώσεων.

Σας περιμένουμε !

dav
digΣχολιάστε