Δήμος Καλαμαριάς: «Έχω Κερατόκωνο, τώρα…τι;»

Δράσεις με στόχο την πρόληψη και την υγεία των πολιτών αναπτύσσει διαρκώς ο Δήμος Καλαμαριάς.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων υπέγραψε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας &  Μικροχειρουργικής  Opthalmica.

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Κερατόκωνου στις 10 Νοεμβρίου 2021 η επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Opthalmica. , η οποία συμμετέχει ενεργά στη διεθνοποίηση καμπάνιας ευαισθητοποίησης μέσω  του βιβλίου « Έχω Κερατόκωνο, τώρα…τι;», θα πραγματοποιήσει ενημέρωση σχετικά με την νόσο και θα διανέμει έντυπο υλικό στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (Δημαρχείο), από τις 18:00- 20:00.

Επιπλέον προσφέρει δωρεάν οφθαλμολογικό έλεγχο σε 30 ανασφάλιστους κατοίκους της Καλαμαριάς.  Ταυτόχρονα το δημαρχείο θα φωτιστεί με χρώμα βιολετί.

Βασικός στόχος της δράσης είναι η συνειδητοποίηση της σοβαρότητας της συγκεκριμένης οφθαλμικής νόσου και η πρόληψη. Πρόκειται για μία περίεργη πάθηση του κερατωειδή χιτώνα, η οποία χαρακτηρίζεται από την παρουσία μιας προοδευτικής παραμόρφωσης της επιφάνειάς του. Θεωρείται κληρονομική πάθηση, αφού οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες κι εμφανίζεται συνήθως στην εφηβεία, όπου κι εξελίσσεται σχετικά γρήγορα. 
Σχολιάστε