OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Καλαμαριάς: «Έχω Κερατόκωνο, τώρα…τι;»

Δράσεις με στόχο την πρόληψη και την υγεία των πολιτών αναπτύσσει διαρκώς ο Δήμος Καλαμαριάς.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων υπέγραψε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας &  Μικροχειρουργικής  Opthalmica.

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Κερατόκωνου στις 10 Νοεμβρίου 2021 η επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Opthalmica. , η οποία συμμετέχει ενεργά στη διεθνοποίηση καμπάνιας ευαισθητοποίησης μέσω  του βιβλίου « Έχω Κερατόκωνο, τώρα…τι;», θα πραγματοποιήσει ενημέρωση σχετικά με την νόσο και θα διανέμει έντυπο υλικό στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (Δημαρχείο), από τις 18:00- 20:00.

Επιπλέον προσφέρει δωρεάν οφθαλμολογικό έλεγχο σε 30 ανασφάλιστους κατοίκους της Καλαμαριάς.  Ταυτόχρονα το δημαρχείο θα φωτιστεί με χρώμα βιολετί.

Βασικός στόχος της δράσης είναι η συνειδητοποίηση της σοβαρότητας της συγκεκριμένης οφθαλμικής νόσου και η πρόληψη. Πρόκειται για μία περίεργη πάθηση του κερατωειδή χιτώνα, η οποία χαρακτηρίζεται από την παρουσία μιας προοδευτικής παραμόρφωσης της επιφάνειάς του. Θεωρείται κληρονομική πάθηση, αφού οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες κι εμφανίζεται συνήθως στην εφηβεία, όπου κι εξελίσσεται σχετικά γρήγορα. 

Σχετικά Άρθρα

Κοζάνη: Κλειστή η γέφυρα Σερβίων την Κυριακή για δοκιμές φόρτισης

otavoice

O Δημήτρης Δεληγιάννης επικεφαλής της Συμπαράταξης Λαρισαίων

otavoice

Στήριξη του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας στους πλημμυροπαθείς

otavoice

Το Ρέθυμνο υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα με συγκίνηση και τιμή

otavoice

Το Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας για τη δημιουργία ΧΥΤΒΑ στον Δήμο Τανάγρας

otavoice

Χαρδαλιάς-Μαρκόπουλος: Η ΠΕΔΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε

otavoice