Δήμαρχος Πύργου: «Ο κόσμος ανήκει στα παιδιά»

Γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του παιδιού έμπροσθεν του φωταγωγημένου με κυανό χρώμα Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου.

Τον Πύργο επέλεξε να επισκεφτεί ο εκπρόσωπος του γραφείου της Unicef  στην Ελλάδα Luciano Calestini, προσκεκλημένος της βουλευτή ΝΔ Ηλείας Δρ. Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου. Έστειλε μηνύματα για την προστασία και την διαφύλαξη της αξιοπρέπειας των παιδιών. Πρόταση για συνεργασία με τον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο ώστε ο Πύργος να γίνει πόλη-πρότυπο φιλική για όλα τα παιδιά.

Τον εκπρόσωπο του γραφείου της Unicef  στην Ελλάδα Luciano Calestini, υποδέχτηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Σε μια λιτή γεμάτη μηνύματα γιορτή που “στήθηκε” μπροστά από το Λάστειο Δημοτικό Μέγαρο, το οποίο φωταγωγήθηκε με κυανό χρώμα, όπως και το κτίριο του θεάτρου “Απόλλων”.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Πύργου και το τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Πλεμμένος, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη Τζανέτου, η άμισθη σύμβουλος του Δήμου Πύργου Φλώρα Παπαγιαννάκη, συνεργάτες του Δήμου Πύργου αλλά και εκπρόσωποι φορέων που σχετίζονται άμεσα με τα παιδιά, όπως η διευθύντρια του ΚΔΑΠμεΑ “Ηλίανθος”  Ερμίνα Ζανταρίδου συνοδευόμενη από τα ξεχωριστά παιδιά του ΚΔΑΠ και συνεργάτες της δομής, ο γραμματέας του “Χαμόγελου του Παιδιού” Γιάννης Λαμπρόπουλος αλλά και αρκετοί γονείς με τα παιδιά τους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Luciano Calestini, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο, επέλεξε αυτή την τόσο σημαντική ημέρα να επισκεφτεί τον Πύργο, να δει τα φωταγωγημένα κτίρια με το κυανό χρώμα, όπως “επιβάλλει” η ημέρα, και να γνωρίσει τον δήμαρχο Πύργου ώστε να τεθούν οι βάσεις για μελλοντικές δράσεις. 

Κάθε παιδί είναι “δικό” μας παιδί…

“Έχουμε την υποχρέωση και ως Δήμος αλλά και ως πολίτες να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα του παιδιού στην ελευθερία, τη γνώση, την εκπαίδευση, το παιχνίδι, την υγεία. Οφείλουμε να εξασφαλίσουμε συνθήκες μιας υγιούς και φυσιολογικής ανάπτυξης του παιδιού, γιατί σε αυτή την ηλικία διαμορφώνονται οι προσωπικότητες” τόνισε στη σύντομη ομιλία του ο κ. Αντωνακόπουλος αλωσορίζοντας τον κ.  Calestini και  ευχαρίστησε θερμά την κ. Αυγερινοπούλου για την πρωτοβουλία της να προσκαλέσει στην πόλη του Πύργου τον υπεύθυνο της Unicef στην Ελλάδα. “Η  Unicef  έχει προσφέρει ένα τεράστιο έργο στα παιδιά όλου του κόσμου, γιατί όλος ο  κόσμος ανήκει στα παιδιά και τα παιδιά ανήκουν σε όλο τον κόσμο. Κάθε παιδί είναι “δικό” μας παιδί. Και για να αλλάξει αυτός ο κόσμος προς το καλύτερο πρέπει να προσέξουμε τα παιδιά”, κατέληξε ο δήμαρχος Πύργου και πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στον κ.  Calestini

Η κ. Αυγερινοπούλου με τη σειρά της ευχαρίστησε τον δήμαρχο Πύργου για την φιλοξενία και δήλωσε: “Πριν ακριβώς από έναν χρόνο η Unicef μαζί με την Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισαν να ανοίξουν γραφείο και στην Ελλάδα. Μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές στην περιοχή μας, προσκάλεσα τον κ.  Calestini να έρθει εδώ ώστε  να μας βοηθήσει για να κάνουμε ό,τι καλύτερο για τα παιδιά. Υπάρχει ήδη  ένα Δίκτυο Πόλεων φιλικές προς το παιδί, και απευθύνω ανοιχτή πρόσκληση στο Δήμαρχο να μπει και ο Πύργος σε αυτό το Δίκτυο Με τη βοήθεια ειδικών της Unicef να κάνουμε μία πόλη ακόμη πιο φιλική για τα παιδιά. Είναι μεγάλη μας τιμή που ο κ.  Calestini επέλεξε την περιοχή μας για να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία και την αξιοπρέπεια των παιδιών σε όλη την Ελλάδα”. 

Εμφανώς ενθουσιασμένος με την υποδοχή και τη φιλοξενία ο κ.  Calestini ευχαρίστησε με τη σειρά του τον κ. Αντωνακόπουλο και την κ. Αυγερινοπούλου, δηλώνοντας: “Υπάρχουν δύο εκατομμύρια παιδιά στην Ελλάδα και μεταπολεμικά έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στον τομέα του παιδιού. Υπάρχουν όμως πολλά θέματα που έχουν μείνει πίσω και πρέπει να εστιάσουμε σ’ αυτά. Είναι η πρώτη μου φορά που βρίσκομαι στον Πύργο, και ελπίζω να συνεργαστούμε με τη δημοτική αρχή ώστε να καταφέρουμε να μετατρέψουμε τον Πύργο σε μία από τις πρώτες πόλεις φιλικές προς τα παιδιά”. 
Σχολιάστε