Δ. Καλαμαριάς: «Προφυλασσόμαστε από τον ιό HIV – Βάζουμε τέλος στις διακρίσεις»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας, Αλληλεγγύης & Δημόσιας Υγείας τού Δήμου Καλαμαριάς, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «ΕΛΠΙΔΑ», πραγματοποιούν από κοινού διαδικτυακή εκδήλωση την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2021 στις 18.00.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS αποκτά ξεχωριστή σημασία σε μια εποχή που ο κόσμος ολόκληρος βρίσκεται στη δίνη της πανδημίας τού COVID – 19. Αυτό συμβαίνει, γιατί έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι ο αντίκτυπος της τρέχουσας πανδημικής κρίσης είναι μεγάλος, όσον αφορά στη διαχείριση μολυσματικών ασθενειών, όπως το AIDS.   Ο κλονισμός των συστημάτων υγείας μείωσε τις διαγνωστικές εξετάσεις και την προσφορά θεραπείας και συρρίκνωσε τα προγράμματα και τις υπηρεσίες πρόληψης του HIV και του AIDS παγκοσμίως.  Οι  κοινωνίες μας οφείλουν να δείξουν μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και αλληλεγγύη και να μοιραστούν τις ευθύνες που τους αναλογούν αγκαλιάζοντας τα προγράμματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης μαθητών και γονέων, τα οποία λειτουργούν ως πυρήνας αλλαγών σε δύο επίπεδα· τής πρόληψης της μετάδοσης του ιού αλλά και της εξάλειψης του στίγματος και των διακρίσεων.

Στην εκδήλωση με θέμα, «Προφυλασσόμαστε από τον ιό HIV. Βάζουμε τέλος στις διακρίσεις. Μαθαίνουμε να Ζούμε μαζί», θα μιλήσουν οι:

  • Ευφροσύνη Τσιρογιάννη, Ιατρός Παθολόγος – ΟΚΑΝΑ, που θα αναπτύξει το θέμα «HIV και Εξάρτηση: επιδημιολογικά δεδομένα» 
  • Αμαλία Μανωλοπούλου, Εκπαιδευτικός – Υπεύθυνη ΜΚΟ «Θετική Φωνή», που θα αναπτύξει το θέμα «40 χρόνια HIV/AIDS – Μετράμε τις απώλειες, διεκδικούμε τις νίκες»
  • Βάσω Ασκητοπούλου, Ψυχολόγος, MSc, MEd, Επιστ. Υπεύθυνη ΚΠ ΕΛΠΙΔΑ, που θα αναπτύξει το θέμα «Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Ο ρόλος των γονιών και του σχολείου»
  •  Μαρία Μαυροματίδου, Ψυχολόγος MSc, Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημ. Υγείας και Ισότητας των Δύο Φύλων του Δήμου Καλαμαριάς, που θα αναπτύξει το θέμα «Η στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης στα άτομα με HIV/AIDS»

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Β. Ασκητοπούλου (Κ.Π. ΕΛΠΙΔΑ -2310442044) ή την κ. Τσιάρα Κωνσταντινιά (Δήμος Καλαμαριάς –  2313 314499).

 
Σχολιάστε