Υπερηφάνεια και λαμπρότητα για το ΟΧΙ στην Κηφισιά

Με υπερηφάνεια και λαμπερά πρόσωπα γέμισε το κέντρο της Κηφισιάς την 28η Οκτωβρίου.
Σοβαροί λόγοι υγείας, κράτησαν μακριά από εκδήλωση τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο.

Τον χαιρετισμό του ανάγνωσε στην εκδήλωση η Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης και Φιλίας των Πολιτών, Δημοσίων Σχέσεων και Τουρισμού, Νίνα – Ασπασία Βλάχου.
« Στέλνω την αγάπη μου στα παιδιά μας που σε λίγο θα παρελάσουν υπερήφανα ως Έλληνες και εύχομαι στις οικογένειες τους να τους καμαρώσουν σήμερα εδώ και αύριο ως χρήσιμους και άξιους πολίτες. Το μεγάλο ΟΧΙ ακούστηκε απο την Κηφισιά μας, τον Ιωάννη Μεταξά και είχε την πανελλήνια συναίνεση. Ολοι οι λαοί υποκλίθηκαν και θαύμασαν, ενώ φωτίζει για πάντα τους αιώνες των Ελλήνων. Με το χαμόγελο στα χείλη και την εορτάζουσα σήμερα Παναγία Ελευθερώτρια, στον ορίζοντα του Αλβανικού μετώπου προχωρούσαν οι φαντάροι μας στις νίκες. Στην πολυκύμαντη και ταραγμένη ιστορία μας, κύκλοι θριάμβων αλλά και συμφορών διαδέχονται ο ένας τον άλλο. Πολύτιμο δίδαγμα: Ο ενωτικός πατριωτισμός μακριά από άγονες διαιρέσεις.
Συμπολίτισσες και Συμπολίτες καθημερινός είναι και ο σύγχρονος πόλεμος, με βαρύ τίμημα και αόρατο εχθρό. Γι΄ αυτό σας παρακαλώ πολύ να εξαντλούμε με σχολαστικότητα τα μέτρα προφύλαξης κατά της πανδημίας ακόμη και αν είμαστε εμβολιασμένοι.
Τιμή και Δόξα σε εκείνους που θυσίασαν τη ζωή και το αίμα τους, στα βουνά της Βορείου Ηπείρου και κατά την ενιαία Εθνική Αντίσταση 40-44.
Χρόνια Πολλά! Ζήτω η Πατρίδα!»


Αμέσως μετά ξεκίνησε η παρέλαση. Οι μαθήτριες και οι μαθητές από τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια αλλά και οι πρόσκοποι, οι οδηγοί και τα αθλητικά σωματεία του Δήμου παρήλασαν με παλμό γιορτάζοντας το «ΟΧΙ» και τιμώντας τους ήρωες του έπους. Η παρέλαση έκλεισε με την Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών και τα πυροσβεστικά οχήματα τους, σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση.
Σχολιάστε