Θ. Γαλιατσάτος: «Με την γίδα στην πλάτη» κ. Κράτσα, σας συνέλαβε το Ελεγκτικό Συνέδριο

Για σκανδαλώδη διαχείρηση στο θέμα της μεταφοράς των απορριμμάτων στο Λίβα Ζακύνθου κάνει λόγο ο πρώην περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, επικαλούμενος την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.  Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του η αποκάλυψη της παράταξης του, ΑΝΑΣΑ, για την απευθείας ανάθεση ύψους 1,72 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνεται από την απόφαση που εξέδωσε το Ζ’ τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. «Με την γίδα στην πλάτη», λέει χαρακτηριστικά ότι συνελήφθει η περιφερειακή αρχή και αναμέμνεται νέος γύρος αντιπαράθεσης.

Συγκεκριμένα ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρει:

Ενοχλήθηκε τα μάλα, όπως φαίνεται, η πρόεδρος του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ και περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων για το γεγονός ότι αποκαλύψαμε την ανάθεση ύψους 1.720.000 ευρώ που διέπραξε για την μεταφορά απορριμμάτων στον Λίβα Ζακύνθου, καταπατώντας τους νόμους με πρόσχημα δήθεν τον ΙΑΝΟ του Σεπτεμβρίου 2020.

Στην απαντητική ανακοίνωση που εξέδωσε όμως εκτρέπεται για μια ακόμη φορά και, αντί να δώσει εξηγήσεις, μας επιτίθεται με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς κάθε είδους. Μας ονομάζει λοιπόν ή μας περιγράφει η κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου ως κακεντρεχείς, ανεύθυνους, γελοιοποιούμενους, ανυπόφορους, άπραγους, προκλητικούς, τραγικούς, αδιάφορους, αμήχανους, αποτυχημένους, λασπολόγους, αερολόγους, ανυπόστατους, δολοπλόκους, αναποτελεσματικούς, υστερόβουλους, ραδιούργους. Κι όλα αυτά σε ένα κείμενο λίγων γραμμών στο οποίο όμως αποφεύγει να πει οτιδήποτε για την ουσία της αποκάλυψης που κάναμε.

Θα το πράξουμε όμως εμείς, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας που αποζητούν την αλήθεια, την διαφάνεια, τον καθαρό λόγο.

Δεν τα ισχυριζόμαστε εμείς στην ΑΝΑΣΑ κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, το Ζ’ τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου σας τα λέει. Σας προκαλέσαμε να δώσετε στην δημοσιότητα την απόφαση αυτή με την οποία για πέντε (5) ουσιώδεις, όπως τους χαρακτηρίζει, λόγους δεν σας επέτρεψε να υπογράψετε την καταχρηστική σύμβαση. Δεν είχατε την απαραίτητη ευθιξία, αντιθέτως επιλέξατε να μας επιτεθείτε με ανοίκειο τρόπο.

Εμείς στην ΑΝΑΣΑ κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου ενδιαφερόμαστε εν τοις πράγμασι για επιτυχία της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και στην Ζάκυνθο και σ’ όλη την ΠΙΝ. Άλλωστε ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων είναι δικό μας δημιούργημα, άλλωστε εμείς ως ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ στηρίξαμε και χρηματοδοτήσαμε την μεταβατική φάση διαχείρισης με 2,5 εκατομμύρια ευρώ, εμείς αποπληρώσαμε την μελέτη για το εργοστάσιο και εμείς εγγυηθήκαμε και εξασφαλίσαμε την έγκαιρη χρηματοδότηση του εργοστασίου από το τομεακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Η αγωνία μας όμως για την ευτυχή κατάληξη του σχεδίου δεν θα μας κάνει να κλείσουμε τα μάτια στις παράνομες πράξεις σας και στην συνειδητή λεηλασία του δημοσίου χρήματος που απορρέει απ’ αυτές.

Κυρία Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, εσείς που προβάλλετε τον ευρωπαϊκό σας «αέρα», πιστέψτε μας, δεν είναι sic να εμφανίζεστε το πρωί με φουλάρι Σουφλίου στον λαιμό, και το βράδυ κουβαλώντας μια γίδα στην πλάτη.
Σχολιάστε