OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Τα προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας θωράκισαν τον Δήμο Λαυρεωτικής

Η τρέχουσα αντιπυρική περίοδος, η οποία λήγει στο τέλος Οκτωβρίου μας απέδειξε ακόμα μια φορά πόσο απαραίτητη είναι η πρόληψη για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς. 

Φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε μια πρότυπη προσπάθεια για την αντιπυρική προστασία της χώρας μας με επίκεντρο την πρόληψη, την ετοιμότητα και τη δυνατότητα παρέμβασης πριν εκδηλωθεί ο κίνδυνος. Σε αυτό το πλαίσιο εφαρμόστηκε η Επιχείρηση Δρυάδες η οποία αφορούσε έργα με στόχο την αντιπυρική θωράκιση περιοχών με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς. 

Έπειτα από εντολή του πρώην Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και νυν Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κου Νίκου Χαρδαλιά, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κου Βασιλείου Παπαγεωργίου, 18 περιοχές της Αττικής κηρύχθηκαν σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, ανάμεσα σε αυτές και ο Δήμος Λαυρεωτικής. 

Τα συνεργεία στα οποία είχε ανατεθεί το έργο αυτό από την Πολιτική Προστασία, σε συνεργασία με το Δήμο Λαυρεωτικής, προχώρησαν σε εκτεταμένες εργασίες καθαρισμών, απομάκρυνσης καύσιμης ύλης καθώς και διάνοιξης και συντήρησης δρόμων πρόσβασης για τα οχήματα πυρόσβεσης.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς δήλωσε σχετικά: «Τη φετινή αντιπυρική περίοδο κάναμε ότι ήταν δυνατό από τη μεριά μας για να εξασφαλίσουμε τη θωράκιση του Δήμου μας με στόχο την ασφάλεια και την πυροπροστασία των περιοχών μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον νυν Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κο Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος από τη θέση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων υποστήριξε το Δήμο μας και βοήθησε να επιτευχθεί ο στόχος της υλοποίησης των απαραίτητων μέτρων πυροπροστασίας, τα οποία συνέβαλλαν σημαντικά στην έγκαιρη αντιμετώπιση και διαχείριση των έκτακτων καταστάσεων που προέκυψαν. Είναι μείζονος σημασίας η ετήσια συντήρηση της αποψίλωσης, η οποία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση της πυρασφάλειας.»

Σχετικά Άρθρα

Προβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Ισπανική κρατική τηλεόραση

otavoice

Δήμαρχος Νισύρου: Να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση της κακοποίησης παιδιών

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice