Στην τελετή χειροτονίας του νέου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου ο Δήμαρχος Κιλκίς

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης αξιώθηκε της μεγάλης τιμής να συμμετάσχει σήμερα το πρωί στην χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών υπό τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερωνύμου.

  

Η εμπιστοσύνη της Εκκλησίας, εκπεφρασμένη διά της τιμίας ψήφου της Σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, μου αναθέτει τη διαποίμανση της ηρωικής, ακριτικής και ιστορικής Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου· μίας Εκκλησίας που αποτελείται από λαό αξιοπρεπή, γνήσια θρησκευόμενο, ευλαβή, φιλοπρόοδο και υπερήφανο

τόνισε στον χειροτονητήριο λόγο του ο κ. Βαρθολομαίος ενώ εξέφρασε την αγάπη του για την καινούρια οικογένειά του, το ποίμνιο του Κιλκίς το οποίο και ανυπομονεί να γνωρίσει και να συνεργαστεί με όλους σε έργα ευημερίας του τόπου και σωτηρίας της ψυχής. 

Ο Δήμαρχος Κιλκίς συνεχάρη και διά ζώσης τον νέο Επίσκοπο με εγκάρδιες ευχές η Αξιοσύνη του να ευλογεί την οικεία Μητροπολιτική Επαρχία και τους ευλαβείς πιστούς οι οποίοι όπως τόνισε προσμένουν με λαχτάρα την ενθρόνιση και την πνευματική αγκάλη του Ποιμένα τους.   
Σχολιάστε