Σωματείο Εργαζομένων Καθαριότητας Ν. Ζακύνθου: Πενθήμερη αποχή από κάθε δραστηριότητα και αποκομιδή των απορριμμάτων

Την απόφαση τους για την πενθήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα στη Ζάκυνθο, καθώς όπως λένε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο χώρο εργασίας τους δεν έχουν λυθεί.

Οι εργαζόμενοι θεωρούν πως με αυτό τον τον θα ασκήσουν πίεση στη δημοτική αρχή για να δώσει άμεσες λύσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά το πέρας της γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 11/10/2021 και ώρα 11:00π.μ. με απόλυτη πλειοψηφία των μελών και με θέματα συζήτησης:

Α. Εργασιακό
Β. Καθημερινότητα και ασφάλεια εργαζομένων στον ΕΦΚΑ
Γ. Ασφάλεια αυτοκίνητων και υγιεινή των εργαζομένων

Θέματα τα οποία τα έχουμε συζητήσει αρκετές φορές με τον Δήμαρχο κ. Αρετάκη και με τον προϊστάμενο της Δ/νσης Καθαριότητας κ. Τουρκάκη και λύσεις δεν δόθηκαν ποτέ .

Για το λόγο αυτό και για πολλά ακόμα προβλήματα που έχουν προκύψει στο χώρο της εργασίας μας και μετά από πρόταση του προέδρου κ. Χαριάτη Σπυρίδωνα, η οποία έγινε δεκτή , το σώμα αποφάσισε πενθήμερη αποχή από κάθε δραστηριότητα και αποκομιδή των απορριμμάτων ως μέτρο πίεσης προς τον Δήμαρχο κ. Αρετάκη και τον προϊστάμενο της Δ/νσης Καθαριότητας κ. Τουρκάκη , οι οποίοι είναι υπεύθυνοι της σημερινής κατάστασης στον χώρο της Αποκομιδής.

Μετά από συστάσεις της Τροχαίας Ζακύνθου και καταβολή προστίμων που έχουν επιβάλει σε συναδέλφους οδηγούς , οι οποίοι αδυνατούν να τα πληρώσουν (για ΚΤΕΟ , ασφάλεια αυτοκίνητου , λάστιχα κλπ) , χωρίς να έχουν καμία ευθύνη.

Δεν ζητάμε τίποτα παράλογο , ζητούσαμε και ζητάμε να εργαζόμαστε σε ένα χώρο υγιεινό και ασφαλή , να έχουμε αυτοκίνητα ασφαλή , λειτουργικά και να κατέχουν τα νόμιμα έγγραφα κυκλοφορίας όπως προβλέπονται από τον ΚΟΚ , όπως όλοι οι πολίτες οδηγοί έχουμε υποχρέωση να τον τηρούμε , χωρίς κανείς να εξαιρείται.

Ο κ. Δήμαρχος και ο κ. Τουρκάκης πρέπει να το καταλάβουν και να το υλοποιήσουν , δεν έχουν δικαίωμα να παίζουν με την ζωή και την ασφάλεια των εργαζόμενων.

Με τα τιμής
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΧΑΡΙΑΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Σχολιάστε