ΠΟΠ-ΟΤΑ για το Επικίνδυνο και Ανθυγιεινό Επίδομα: “Δεν δεχόμαστε άλλο εμπαιγμό από την Κυβέρνηση”

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί η ΠΟΠ-ΟΤΑ τις εργασίες της Επιτροπής για το Επικίνδυνο και Ανθυγιεινό Επίδομα.

Μάλιστα με ενημέρωση που είχε, οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκε το Πόρισμα στους αρμόδιους Υπουργούς οι οποίοι θα εκδώσουν την προβλεπόμενη ΚΥΑ μέσα σε δύο μήνες όπως ορίζει ο Νόμος.

Κατά πληροφορίες της εισηγείται εξορθολογισμός που σημαίνει απένταξη κατηγοριών και ένταξη άλλων σε ένα κατά τα άλλα ουδέτερο δημοσιονομικό περιβάλλον, με την ΠΟΠ-ΟΤΑ να τονίζει σε ανακοίνωση της ότι δεν θα δεχτεί «καμιά περικοπή».

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής για το Επικίνδυνο και Ανθυγιεινό Επίδομα παραδόθηκε το Πόρισμα στους αρμόδιους Υπουργούς οι οποίοι θα εκδώσουν την προβλεπόμενη ΚΥΑ μέσα σε δύο μήνες όπως ορίζει ο Νόμος.
Παρά το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε επακριβώς το περιεχόμενο του πορίσματος γνωρίζουμε από πληροφορίες ότι εισηγήται εξορθολογισμό που σημαίνει απένταξη κατηγοριών και ένταξη άλλων σε ένα κατά τα άλλα ουδέτερο δημοσιονομικό περιβάλλον.
Επειδή όμως έχουμε πείρα από το παρελθόν ότι εξορθολογισμός για την λογική αυτής της Κυβέρνησης σημαίνει περικοπές εισοδημάτων και θεσμικών κατακτήσεων για αυτούς τους λόγους καλούμε την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε καμία περικοπή κατηγοριών που ήδη λαμβάνει το Επίδομα αυτό, να μην υποβιβάσει καμία κατηγορία εργαζομένων αλλά αντιθέτως να προσθέσει και άλλες κατηγορίες όπως έχουμε προτείνει.
Δεν θα δεχτούμε καμία περικοπή και ΔΕΝ δεχόμαστε άλλο εμπαιγμό των υπαλλήλων του Δημοσίου από την Κυβέρνηση που υποφέρουν χρόνια τώρα με μισθούς πείνας οι οποίοι υπερφορολογούνται άνισα όπως με τον φόρο Αλληλεγγύης που μόνο στο Δημόσιο υπάρχει.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα μας βρουν απέναντι με όλα τα νόμιμα μέσα.
Σχολιάστε