OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σύμβαση 1,6 εκ. ευρώ για την σταθεροποίηση των πρανών του κάστρου της Μονεμβασίας

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον εκπρόσωπο του αναδόχου του έργου η σύμβαση για την εφαρμογή μέτρων σταθεροποίησης των βραχωδών πρανών του κάστρου της Μονεμβασίας, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 2.500.000 ευρώ.

Το αντικείμενο της σύμβασης, που υπογράφηκε στην Τρίπολη, φθάνει τα 1.613.452,24 (χωρίς ΦΠΑ) και η πίστωση προέρχεται από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020.

Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου προβλέπονται, καθαιρέσεις επικρεμάμενων βράχων, κατασκευές λιθοδομών, αγκυρώσεις μεμονωμένων τεμαχίων, τοποθέτηση μεταλλικού πλέγματος, κατασκευή και τοποθέτηση βραχοπαγίδων, σταθεροποιητικά έργα, καθώς και ενόργανη παρακολούθηση της κατάστασης.

Η προθεσμία ολοκλήρωσης των πιο πάνω εργασιών -μέρος των οποίων θα απαιτήσει την χρήση ελικοπτέρου για τη μεταφορά υλικών στα πρανή του κάστρου- είναι 18 μήνες.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ένα τόσο σημαντικό, όσο και ειδικό έργο, μπαίνει σε φάση υλοποίησης, η Περιφέρεια προχωρεί και την διαδικασία που αφορά στο έργο φωτισμού του κάστρου της Μονεμβασίας.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice