Περιφέρεια Κρήτης: Συνάντηση για την στατική ενίσχυση του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Μηνά

Η περαιτέρω στατική ενίσχυση του Αγίου Μηνά, Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ήταν το αντικείμενο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης της προγραμματικής σύμβασης που ενέκρινε πέρυσι ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης. Στη συνάντηση μετείχαν ο ομότιμος καθηγητής του εργαστηρίου στατικής και αντισεισμικών ερευνών στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο Βλάσης Κουμούσης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Υπηρεσίας Νεότερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κρήτης Δημήτρης Στεφανής, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης Μεθόδιος Βερνιδάκης, ο Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Μηνά π. Εμμανουήλ Σταυρουλάκης και συνεργάτες του κ. Κουμούση.

Στη διάρκεια της συζητήθηκε η πορεία της προγραμματικής σύμβασης που είναι σε εξέλιξη και την οποία είχε συνάψει τον Ιανουάριο του 2020 η Περιφέρεια Κρήτης με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και το Υπουργείο Πολιτισμού με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης. Ο κ. Κουμούσης ενημέρωσε παράλληλα τους συμμετέχοντες στη συνάντηση, ότι θα γίνει συγκριτική καταγραφή της παθολογίας του ναού πριν και μετά τους πρόσφατους μεγάλους σεισμούς. 
Σχολιάστε