OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

ΠΔΕ: Ολοκληρωμένο σύστημα επιτήρησης και έγκαιρης προειδοποίησης κινδύνου από δασικές πυρκαγιές

Με 4,9 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα «Α. Τρίτσης»

H ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος επιτήρησης, έγκαιρης προειδοποίησης και μείωσης του κινδύνου από δασικές πυρκαγιές, είναι το αντικείμενο του νέου έργου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «Ψηφιακή Σύγκλιση», του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και χρηματοδοτείται με 4,9 εκατ. ευρώ.

Το ολοκληρωμένο σύστημα επιτήρησης, έγκαιρης προειδοποίησης και επαύξησης της επιχειρησιακής ικανότητας ως προς τη μείωση του κινδύνου από δασικές πυρκαγιές στην Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας συνδυάζει σύγχρονες και καινοτόμες τεχνολογίες επιτήρησης και αναγνώρισης πυρικών συμβάντων και στατικών/δυναμικών πυρικών παραμέτρων.

Η προτεινόμενη δράση στοχεύει στην αναβάθμιση των Υποδομών Πολιτικής Προστασίας της ΠΔΕ και θα ενισχύσει δραστικά την αποτελεσματικότητα και την επιχειρησιακή ικανότητα, του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας (ΠΕ.ΚΕ.Π.Π.) της ΠΔΕ, στο πλαίσιο λειτουργίας του Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων και ειδικότερα στο επίπεδο της πρόληψης, παρακολούθησης και έγκαιρης ανίχνευσης δασικών πυρκαγιών.

«Η προσπάθειά μας να θωρακίσουμε τον τόπο μας από νέες μεγάλες πυρκαγιές και να ενισχύσουμε τις δυνατότητες της Πολιτικής Προστασίας, συνεχίζεται. Και συνεχίζεται με καινοτόμες και σύγχρονες δράσεις που δίνουν έμφαση στην πρόληψη, καθώς είναι πάντα κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν» σημειώνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, με αφορμή την ένταξη του έργου, προσθέτοντας τα εξής: «Γνωρίζοντας ότι πλέον θα αντιμετωπίζουμε ακραία φαινόμενα όλο και πιο συχνά, είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο για την προστασία του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος. Και θα το κάνουμε, με κάθε σύγχρονο τρόπο και μέσο. Με κάθε δυνατότητα που υπάρχει…»

 

Σχετικά Άρθρα

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας»

otavoice

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice

Υπογραφή Σύμβασης για πλήρη αναβάθμιση του Ψηφιακού ΚΕΠ Πρέβεζας

otavoice

Σε δημόσια διαβούλευση η κυκλοφοριακή μελέτη για την Αρχαία Κόρινθο

otavoice

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το πρώτο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Κοινότητας Παπάγου

otavoice