Π.Ε. Κιλκίς: Εκτεταμένες παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας

Εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού κατά τόπους ρεμάτων στην αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς πραγματοποιήθηκαν και άλλα βρίσκονται σε εξέλιξη, στο πλαίσιο υλοποίησης έργου που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2020 και θα διαρκέσει, συνολικά δεκαοκτώ μήνες.

Μέχρι στιγμής έχουν καθαριστεί ρέματα συνολικού μήκους περίπου είκοσι χιλιομέτρων σε διάφορους οικισμούς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ε..

Πρόκειται «για παρεμβάσεις οι οποίες αποσκοπούν στη βελτίωση της λειτουργικότητας των ρεμάτων, για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Π.Ε. Κιλκίς» όπως υπογραμμίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης.

«Δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας για ανθρώπους, περιουσίες, αγαθά και δημόσιες υποδομές, προστατεύουμε το περιβάλλον», τονίζει ο κ. Βεργίδης, επισημαίνοντας πως στο πλαίσιο του έργου «Εργασίες καθαρισμού ρεμάτων των οποίων η αρμοδιότητα περιήλθε στην Υποδ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Κιλκίς με τον Ν.4555/18 (Μίσθωση μηχανημάτων)»- ήδη, έχει γίνει καθαρισμός ρεμάτων συνολικού μήκους περίπου είκοσι (20) χιλιομέτρων σε διάφορους οικισμούς της Π.Ε. Κιλκίς.

Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Π. Ε. Κιλκίς.
Σχολιάστε