OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Π.Ε. Αν. Αττικής: Στην εκδήλωση για την ίδρυση του «Μουσείου Υμηττού – Σπύρος Λέκκας» ο Θ. Αυγερινός

Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Δήμαρχο Κρωπίας Δ. Κιούση και τα ιδρυτικά μέλη του σωματείου «Οι Φίλοι του Μουσείου Υμηττού – Σπύρος Λέκκας» στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο Κορωπίου, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός. Στην εν λόγω εκδήλωση εκτέθηκαν το όραμα και οι στόχοι της δημιουργίας του ομώνυμου Μουσείου και παρουσιάστηκαν πολύτιμες συνεργασίες.

Η κα. Αλ. Ζαμπετάκη-Λέκκα, ομότιμος Καθηγήτρια ΕΚΠΑ, παρουσίασε το θέμα: «Το Μουσείο Υμηττού, ένα όραμα μεγαλόπνοο και εφικτό» ενώ ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου και Διευθυντής του «Μουσείου Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου» κ. Ν. Ζούρος μετέφερε την εμπειρία του, παρουσιάζοντας τις σχέσεις του Μουσείου με την κοινωνία της Λέσβου.

Ο αείμνηστος Καθηγητής Δυναμικής, Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας ΕΚΠΑ Σπύρος Λέκκας, το όνομα του οποίου θα δοθεί τιμής ένεκεν στο Μουσείο που πρόκειται να ιδρυθεί,  γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κορωπί ενώ είχε επιδείξει πλούσιο αναγνωρισμένο, διεθνές επιστημονικό-ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο. Έδειχνε ξεχωριστή αγάπη για τον Υμηττό, ο Υμηττός ήταν κομμάτι της ζωής του Σπύρου Λέκκα, αφού μεγάλο μέρος του ερευνητικού του έργου αφορούσε στην αποκρυπτογράφηση της γεωλογικής δομής και ιστορίας του Υμηττού, ενώ είχε άμεσα εντάξει περιοχές του Υμηττού στη διδασκαλία και πρακτική εξάσκηση των φοιτητών του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ. Όντας εξαιρετικά ευαίσθητος σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, προσπαθούσε να μεταδώσει την ευαισθησία του σε μαθητές σχολείων και στους συμπολίτες του, πραγματοποιώντας πολλές ξεναγήσεις σε συμπατριώτες του, σε φίλους και κατοίκους γειτονικών περιοχών, στον Υμηττό. Παράλληλα, διατελώντας Πρόεδρος του Δ.Σ του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου, ανέπτυξε πολλές ακόμη δράσεις που καταδεικνύουν την αγάπη του για το Κορωπί και τον Υμηττό.

«Ο συμπατριώτης και φίλος Σπύρος Λέκκας αποτέλεσε μία εξέχουσα προσωπικότητα για την περιοχή μας, το αγαπημένο Κορωπί.  Η αγάπη του για το φυσικό περιβάλλον και ιδιαίτερα για το Κορωπί μας και τον Υμηττό, αυτό το τόσο σημαντικό βουνό της Αττικής, ήταν απαράμιλλη και το αποδείκνυε καθημερινά, σε όλες τις πτυχές της ζωής του. Για μένα προσωπικά ήταν ένας ξεχωριστός φίλος, αλλά πιστεύω ότι ο Σπύρος Λέκκας θα κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στο νου κάθε Κορωπιώτη συμπατριώτη μας», δήλωσε ο κ. Αυγερινός.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice