Ο Βασίλης Γκοτσόπουλος, νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Δυτικής Αχαίας

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου , του Δήμου Δυτικής Αχαίας εξελέγη ο Βασίλης Γκοτσόπουλος. Έμπειρος αυτοδιοικητικός με μακρά θητεία ο κ. Γκοτσόπουλος αναλαμβάνει μια κρίσιμη θέση και το πνεύμα συνεργασίας και δημοκρατικής ευαισθησίας  που τον διακρίνει αναμένεται να συμβάλει στην ενίσχυση του κλίματος συννενόησης μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων.

Στην πρώτη του δήλωση, αφού ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν ο δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και οι δημοτικοί σύμβουλοι, ξεκαθαρίζει ότι στόχος του είναι να αναβαθμιστεί η λειτουργεία του Δημοτικού Συμβουλίου, να τηρηθεί η δημοκρατική διαδικασία χωρίς αποκλεισμούς και συγκρούσεις.

Αναλυτικά ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Γκοτσόπουλος σε δήλωση του  αναφέρει: 

Παραλαμβάνοντας σήμερα την σκυτάλη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου από τον εξαίρετο συνάδελφο και φίλο Παναγιώτη Κουνάβη, νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο μας κ. Σπύρο Μυλωνά που με πρότεινε για το αξίωμα αυτό, καθώς επίσης και τους συναδέλφους στην Δημοτική Ομάδα που αποδέκτηκαν την πρόταση και ΟΜΟΦΩΝΑ με πρότειναν στην ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους που στην εκλογική διαδικασία με τίμησαν με την ψήφο τους και με εξέλεξαν Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας.
Ταυτόχρονα όμως θέλω με κάθε ειλικρίνεια και αισθήματα αγάπης και κατανόησης να εκφράσω το σεβασμό μου και την εμπιστοσύνη μου και στους συναδέλφους που σήμερα έκαναν μια άλλη επιλογή. Άσκησαν όπως οι ίδιοι έκριναν το δημοκρατικό τους δικαίωμα.
Ακόμα θέλω μέσα από την καρδιά μου, να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες, Δυμαίες και Δυμαίους, που επί μία και πλέον δεκαετία με επιλέγουν με την ψήφο τους ως εκπρόσωπό τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, δίνοντάς μου έτσι την δυνατότητα να συμβάλλω με την παρουσία και την συμμετοχή μου στην πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας.
Θα ήταν σοβαρή παράλειψη από την πλευρά μου να μην αναφερθώ σε όλους τους προκατόχους, Προέδρους του Δημοτικού Συμβουλίου, που με τρόπο άψογο και δημοκρατικό άσκησαν τα καθήκοντά τους και συνέβαλαν με την παρουσία, την δράση και το ήθος τους στην κατοχύρωση και την διατήρηση του κύρους του ανώτατου οργάνου του Δήμου μας.

Ο Κωνσταντίνος Τούμπουλης, ο Άγγελος Στεργιόπουλος, ο Ηλίας Καραμπελιάς και ο Παναγιώτης Κουνάβης κόσμησαν με την παρουσία τους το αξίωμα αυτό και έθεσαν το πήχη ψηλά. Η παρουσία και η δράση τους στο αξίωμα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.
Ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου πρόθεσή μου είναι να συνεργαστώ με όλους, πέρα και πάνω από παρατάξεις, αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητες, στοχεύοντας στην αναβάθμιση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Πρόθεσή μου είναι να ακούω κάθε άποψη, που θα συμβάλλει στην ενίσχυση του ρόλου του Δημοτικού Συμβούλου και στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόθεσή μου είναι να μεριμνώ για την κατοχύρωση της ελεύθερης έκφρασης των Δημοτικών Συμβούλων, την τήρηση της τάξης και την δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ως μέλη του ανώτατου οργάνου του Δήμου μας καλούμαστε να είμαστε χρήσιμοι, γόνιμοι και εποικοδομητικοί, ενώ αποτελεί καθήκον και μεριμνά μας η διατήρηση του κύρους του.
Χρέος όλων μας είναι να συμβάλλουμε, ώστε στα μάτια και στη συνείδηση των συμπολιτών μας, το Δημοτικό Συμβούλιο, να γίνει ο θεσμικός πυλώνας αναγέννησης και ανάπτυξης του Δήμου μας. Στόχος πολύ δύσκολος, τιτάνιος θα έλεγα, αλλά ας φροντίσουμε να μην αποδειχθεί και σισύφειος.
Με τις σκέψεις αυτές θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω και να ευχηθώ σε όλους καλό υπόλοιπο θητείας.
Σχολιάστε