Ο Κώστας Ζαχαριάδης αποκλειστικά στo OTAVOICE

Έκτακτη χρηματοδότηση και χαμήλωμα της φορολογίας στο κατώτατο επιτρεπτό όριο προκειμένου να μην βγουν οι προϋπολογισμοί των Δήμων εκτός σχεδίων, ζήτησε ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Ζαχαριάδης με αφορμή την αύξηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής κατά το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ ανέφερε στην κάμερα του OTAVOICE: “Η αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος απειλεί να εκτροχιάσει τους προϋπολογισμούς των περισσοτέρων οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης στη χώρα.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει έκτακτη μέριμνα με έκτακτη χρηματοδότηση και χαμήλωμα της φορολογίας στο κατώτατο επιτρεπτό όριο προκειμένου να μην βγουν οι προϋπολογισμοί των Δήμων εκτός σχεδίων”.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο μεγάλο “βάρος” που σήκωσε η Αυτοδιοίκηση την περίοδο της πανδημίας τονίζοντας:

“Οι Δήμοι τους τελευταίους 18 μήνες σηκώνουν μεγαλύτερο βάρος από αυτό που μπορούν και τους αντιστοιχεί. Με αφορμή την κρίση της πανδημίας να πάμε σε μια μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα προκειμένου να αντιστοιχίσουμε την ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση με την ευρωπαϊκή. Περισσότεροι πόροι, περισσότερες αρμοδιότητες, περισσότερο προσωπικό, εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης στο ταμείο ανάκαμψης και στο ΕΣΠΑ”.

Ακούστε περισσότερα στο βίντεο:
Σχολιάστε