OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Έργο πνοής για τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου – Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης προϋπολογισμού 34.2 εκ. ευρώ

Μετά από δεκαετίες προσμονής των πολιτών, ένα εμβληματικό έργο με ισχυρό περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα, ξεκινάει άμεσα με την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ Αναστάσιο Τόσιο της σύμβασης για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού, του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκου και του Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς.

Η σύμβαση είναι συνολικού προϋπολογισμού 34.2 εκατ. ευρώ, αφορά χρηματοδότηση που εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Αττικής μέσω του ΕΣΠΑ (Ταμείο Συνοχής 2014-2020) και τελεί υπό τη διαχείριση της Περιφέρειας Αττικής και της Διαχειριστικής της Αρχής στο πλαίσιο σχετικής εκχώρησης ενώ ανάδοχος είναι η εταιρεία ΕΚΤΕΡ.

Ειδικότερα υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής ενός τμήματος του συνολικού δικτύου αποχέτευσης της Ραφήνας, που αφορά στους οικισμούς Ντράφι και Άγιο Σπυρίδωνα. Πρόκειται για τμήμα μίας από τις τέσσερις συνολικά εργολαβίες του μεγάλου έργου που θα αναμορφώσει την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής, δημιουργώντας σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές για την τοπική κοινωνία και περιβαλλοντικά οφέλη για τους κατοίκους της, βάζοντας οριστικό τέλος παράλληλα, στις χρηματικές κυρώσεις που επιβάλει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στη χώρα μας.

Με την υπογραφή της σύμβασης θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την κατασκευή 103 χλμ. αγωγών δικτύου ακαθάρτων σε Πικέρμι, Ντράφι, Άγιο Σπυρίδωνα, Διώνη του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου. Θα συνδεθούν περισσότερα από 2.800 ακίνητα, δίνοντας λύση στο χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων και επιχειρηματιών των περιοχών αυτών.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μεταξύ άλλων επισήμανε : «Η τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού, σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ ΑΕ καταφέραμε αφενός να πετύχουμε την έγκριση του μεγάλου έργου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το καλοκαίρι του 2020 και αφετέρου την πλήρη ενεργοποίηση των εργολαβιών σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να έχουμε την ευκαιρία σήμερα να υπογράφουμε τη σχετική σύμβαση κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης» ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής κατάφερε να εξασφαλίσει την έγκριση των μεγάλων έργων της Ανατολικής Αττικής προϋπολογισμού 500 εκ. ευρώ περίπου.

Στη σπουδαιότητα του έργου και τη σημασία του για το περιβάλλον αλλά και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής αναφέρθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός τονίζοντας ότι «Όλοι εμείς στην Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε πράσινες πολιτικές προς όφελος των πολιτών». 

Ο Γ.Γ. Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μ. Γραφάκος ενημέρωσε ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχώρησε πέρυσι σε μια σημαντική νομοθετική ρύθμιση όπου όλες οι συνδέσεις πλέον καλύπτονται με πόρους του ΕΣΠΑ και ότι τις επόμενες μέρες επεκτείνεται η ρύθμιση αυτή και για έργα τα οποία είναι σε προηγούμενα ΕΣΠΑ και κάλεσε τους πολίτες να προχωρήσουν γρήγορα σε συνδέσεις.

 

Σχετικά Άρθρα

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice

Υπογράφηκε η σύμβαση ενεργειακής αναβάθμισης του 14ου Γυμνασίου Πάτρας

otavoice