Επίσκεψη της Πρέσβη της Ιταλίας στον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (7/10) προγραμματισμένη επίσημη Εθιμοτυπική επίσκεψη της Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα, κας Patrizia Falcinelli στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κέρκυρας, κου Κων/νου Ζορμπά. Συμμετείχαν εκτός από τους παραπάνω, ο κ. Φρειδερίκος Βαλσάμης, Πρόξενος της Ιταλίας στην Κέρκυρα, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ι.Ν. και της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Η Ιταλίδα Πρέσβης τόνισε ότι πρόκειται για την 1η επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί η Πρεσβεία, μετά την πανδημία covid-19 και επιλέχθηκε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, λόγω του γεγονότος ότι τα Ιόνια Νησιά αποτελούν προσφιλή προορισμό για τους Ιταλούς τουρίστες.

Διαβεβαίωσε ότι θα γίνει προσπάθεια για μεγαλύτερη προσέλευση Ιταλών τουριστών, την επόμενη χρονιά και επίσης δήλωσε ότι επιθυμεί να οργανώσει πολιτιστικές δράσεις με Περιφέρειες της χώρας της.

Τέλος, ευχαρίστησε τον κ. Ζορμπά για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας στα νησιά του Ιονίου, που είχε ως αποτέλεσμα οι Ιταλοί πολίτες να αισθάνονται ότι επισκέπτονται έναν ασφαλή προορισμό, για το 2021.

Έγινε ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη για τα διασυνοριακά προγράμματα Ελλάδα-Ιταλία, που υλοποιούνται στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και συζητήθηκαν επίσης γενικότερα θέματα συνεργασίας των δυο χωρών, σε επίπεδο προγραμμάτων πολιτισμού και τουρισμού.




Σχολιάστε