Δράσεις της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού

Με σύνθημα «Δε φοβάμαι να το ψάξω» και με την προτροπή «Κάνε τον προληπτικό έλεγχο τρόπο ζωής», η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών οργανώνουν ενημερωτικές δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού.

Οι δράσεις, που ξεκίνησαν σήμερα από την Ερμού στο κέντρο της Αθήνας, θα συνεχιστούν το επόμενο 15ημερο σε κεντρικά σημεία, όπως σταθμούς Μετρό, μεγάλες αγορές κ.α. 

Πρώτη ημέρα της ενημερωτικής καμπάνιας στο σημείο που πραγματοποιείται η δράση βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και μέλος του Δ.Σ. του ΙΣΑ Γ. Κεχρή, την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο και Μέλος του Δ.Σ. του ΙΣΑ Π. Λεονάρδου, τον Α’ Αντιπρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Φ. Πατσουράκο και τη  συνεργάτιδά του Α.  Ρόντου.    

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ εκτός από το υλικό που διανέμουν στις ενδιαφερόμενες, παρέχουν πληροφορίες προκειμένου να πραγματοποιήσουν δωρεάν εξετάσεις  στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας Νίκος Κούρκουλος. Ήδη η Περιφέρεια Αττικής έχει συνάψει σχετικό Σύμφωνο Συνεργασίας με το Νοσοκομείο Αγ. Σάββας, ενώ από το Μάιο που έχει ξεκινήσει η δράση μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί πάνω από 600 γυναίκες. 

 
Σχολιάστε