OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Τρικκαίων: Επανεκκίνηση Καρδιάς 2021 – Ο απινιδωτής σώζεις ζωές και στα γήπεδα

Τη μέγιστη σημασία της χρήσης απινιδωτή στους αθλητικούς χώρους για την υγεία αθλητών/τριών, ανέδειξε η κοινή εκδήλωση φορέων στα Τρίκαλα. Η εκδήλωση αφορούσε τις δυνατότητες χρήσης του απινιδωτή για την υποστήριξη της ΚΑΡΠΑ (καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση), σε προπονητές/τριες και αθλητές/τριες των τρικαλινών αθλητικών σωματείων.

Με πρωτοβουλία του Γυμναστικού Συλλόγου Τρικάλων, την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Τρικκαίων, ο ΓΣ Τρικάλων, το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και δη το Εργαστήριο Πειραματικής Φυσιολογίας – ΚΕΑΦΑ, η Ομάδα Εθελοντών Τρικάλων και η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΕΕΕΠΦ – παράρτημα Θεσσαλίας).

Αιτία της δήλωσης ήταν τα πρόσφατα περιστατικά, κατά τα οποία επιβλήθηκε η χρήση του απινιδωτή σε αθλητές εντός αγωνιστικών χώρων, κατά τη διάρκεια αγώνων. Αφορμή στάθηκε η 16η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς, που κάθε χρόνο εορτάζεται και στα Τρίκαλα.

Αυτή τη φορά η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 στο Μουσείο Τσιτσάνη. Στην εκδήλωση τονίστηκε από τους ομιλητές και τις ομιλήτριες, η αναγκαιότητα, από τη μια της πρόληψης και από την άλλη, της συνεχούς εγρήγορσης και της ανάληψης και υλοποίησης δράσεων για την Επανεκκίνηση Καρδιάς.

Οι κ. Μιχ. Λάππας, αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη και εντεταλμένος σύμβουλος για τον εθελοντισμό τον Δήμο Τρικκαίων, υπενθύμισε τα 19 σημεία στα οποία υπάρχουν ήδη ή τοποθετούνται το επόμενο διάστημα απινιδωτές στα Τρίκαλα και τα χωριά, έδωσε έμφαση στην προσπάθεια αύξησής τους και εστίασε στη συνεχή στήριξη που παρέχει ο Δήμος σε κάθε δράση για την Επανεκκίνηση της Καρδιάς.

Η κ. Χριστίνα Καρατζαφέρη, αν. καθηγήτρια στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αναφέρθηκε στις συστηματικές προσπάθειες που γίνονται στα Τρίκαλα, ο κ. Γ. Λάτσιος, παρεμβατικός καρδιολόγος, εστίασε μέσω δικτυακής σύνδεσης στην ουσία της συγκεκριμένης εκδήλωσης, ο τ. καθηγητής του ΤΕΦΑΑ κ. Δημ. Σιούλας ως εκπρόσωπος του Γυμναστικού Συλλόγου Τρικάλων τόνισε την ουσία για τη χρήση απινιδωτή στους αθλητικούς χώρους και η αναισθησιολόγος, διευθύντρια ΕΣΥ ΓΝ Τρικάλων και διδάσκουσα στο ΤΕΦΑΑ κ. Ελένη Πολύζου, έκανε λόγο για τα συγκεκριμένα ιατρικά δεδομένα που αφορούν στον απινιδωτή.

Ακολούθησε η επίδειξη και η αναλυτική επεξήγηση του τρόπου χρήσης απινιδωτή, σε εκπροσώπους 37 σωματείων των Τρικάλων (προπονητές/τριες), αλλά και σε αθλητές/τριες που παρακολούθησαν την εκδήλωση διαδικτυακά.
Δύο ημέρες νωρίτερα, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, είχε φωταγωγηθεί από τον Δήμο Τρικκαίων η κεντρική πεζογέφυρα των Τρικάλων στο ροζ χρώμα της Επανεκκίνησης της Καρδιάς.

Σχετικά Άρθρα

Στήριξη του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας στους πλημμυροπαθείς

otavoice

Το Ρέθυμνο υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα με συγκίνηση και τιμή

otavoice

Το Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας για τη δημιουργία ΧΥΤΒΑ στον Δήμο Τανάγρας

otavoice

Χαρδαλιάς-Μαρκόπουλος: Η ΠΕΔΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε

otavoice

O Γ. Παναγόπουλος, νέος Πρόεδρος του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε Νήσων Αττικής

otavoice

Απάντηση Προέδρου ΔΕΥΑ Ελασσόνας για ψεκασμούς στις όχθες της λίμνης Κεφαλοβρύσου

otavoice