Δήμος Θεσσαλονίκης: Τρίτη χρονιά μειώσεων στα δημοτικά τέλη από τη διοίκηση Ζέρβα

Πρόσθετες μειώσεις 40% για τη στήριξη της νέας επιχειρηματικότητας

Νέες μειώσεις στα δημοτικά τέλη -και μάλιστα παρά τις τεράστιες πιέσεις που δημιουργούν στα οικονομικά του Δήμου η πανδημική αλλά και η ενεργειακή κρίση- εισηγείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Ειδικότερα, απολύτως συνεπής στη δέσμευσή της να εφαρμόσει μια πολιτική οικονομικών ελαφρύνσεων και διευκολύνσεων, η Δημοτική Αρχή καταθέτει πρόταση για νέα μείωση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού από 1ης Ιανουαρίου 2022 κατά 5% οριζόντια για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Αφουγκραζόμενη τη συνεχιζόμενη πολύ δύσκολη συγκυρία λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης των προηγούμενων ετών αλλά και της υγειονομικής κρίσης, η Διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα προχωρά από την ανάληψη των καθηκόντων της σε μειώσεις στα ανταποδοτικά τέλη αθροιστικά κατά 30%. Ήδη τα προηγούμενα δύο χρόνια είχε μειώσει τα τέλη κατά 25% και συνεχίζει σε νέα στήριξη -με πρόσθετες μειώσεις 5% στα δημοτικά τέλη- για τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τις νέες επιχειρήσεις της πόλης», ανέφερε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας.

Στήριξη του επιχειρείν – Στο πλευρό των ανθρώπων του πολιτισμού

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει στην πράξη τη νέα επιχειρηματικότητα, καθώς, όπως εξηγεί ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών πρωτοπορεί και προχωρά στη θέσπιση μειώσεων κατά 40% για δύο έτη από την έναρξη λειτουργίας μιας επιχείρησης.

Εξάλλου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει στην πράξη και τον χώρο του πολιτισμού, που δέχθηκε μεγάλο πλήγμα την περίοδο της πανδημίας, με μειώσεις 40% στα τέλη για πολιτιστικά σωματεία και συλλόγους.

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τις αναπροσαρμογές στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού εισήχθη στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια θα κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Σχολιάστε